Târguri şi spectacole de 1 iunie în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Marți, 25 mai 2021, 14:03

Turtă dulce, vată pe băţ, spectacole şi o sumedenie de evenimente speciale s-au pregătit de Ziua Copilului de 1 iunie, ziua în care cei mici celebrează universul mirific al copilăriei.
Sărbătoreşte şi tu odată cu cei mici perioada frumoasă a copilăriei lor şi oferă-le o zi de distracţie la manifestările pregătite special pentru ei în parcuri, la muzee sau la Opera Naţională Bucureşti.

Iată ce surprize îi aşteaptă pe cei mici de 1 iunie, în oraş.

Muzeul Ţăranului Român va fi deschis marţi, între orele 10.00 şi 18.00, unde cei mici vor putea face schimb de jucării şi vor învăţa să lucreze cu ceramică şi să picteze în cadrul atelierelor desfăşurate aici.

Va fi organizat un „târg mic cu obiecte pentru copii, precum şi o tombolă cu obiecte realizate de copii la Atelierul de creativitate din cadrul Muzeului.

Tot aici copiii sunt aşteptaţi de „Melcişorul cel grăbit, un spectacol de teatru jucat de copii actori.

Şi Muzeul Satului îi aşteaptă pe cei mici cu expoziţii de desene, prezentări de modă, muzică şi dans, susţinute de Şcoală Japoneză, Şcoala Italiană „Aldo Moro”, lansări de cărţi pentru copii şi concursuri cu premii.

De asemenea, în curtea muzeului, cei mici se vor putea delecta cu vată pe băţ, turtă dulce şi prăjituri gustoase.

Sub genericul „Muzeul Satului, muzeul din vis, la ora 10.30 va avea loc vernisajul expoziţiei de desene realizate de copii din şcoli bucureştene şi din ţară.

Nu în ultimul rând, programul „Pasiunea mea – Grădina de legume îi va învăţa pe copii cum se cultivă legume specifice gospodăriei tradiţionale, aşa cum făceam la bunici. Doar că Asociaţia BIO România va împărtăşi copiilor care sunt şi criteriile ecologice ce trebuie respectate. Workshop-ul are loc în curtea gospodăriei Trăisteni, din incinta Muzeului Satului, de la ora 13.00. (Biletul de intrare costă 2 lei).

Joacă-te la Conu’ Zambacu: goana după comoară este invitaţia pe care Muzeul Naţional de Artă o face copiilor în această zi, dedicându-le un program special, găzduit de Muzeul Zambaccian din Bucureşti, între orele 11.00 – 17.00.

Şi Operă Naţională sin Bucureşti va răsfaţa copiii cu cele mai frumoase spectacole de balet, marţi, începând cu ora 18.30.

Graţie pe aripile dansului este o amplă Gală de balet în care vor fi prezentate fragmente din spectacole celebre de balet clasic, precum „Frumoasa din pădurea adormită, „Paquita”, „Baiadera”, „Giselle”, „Don Quijote, „Corsarul” sau „Flăcările Parisului.

De asemenea, cei mici vor putea asista la momente de dans contemporan, susţinute de cei mai talentaţi elevi ai Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, câştigători a numeroase concursuri internaţionale de balet din lume.

Librăria Carturesti marchează la rândul ei Ziua Copilului cu un „Târg De-o Şchioapă, deschis încă de pe 26 mai. Mansarda Verona va fi plină de poveşti şi jucării, workshop-uri, ateliere de lectură şi multe dulciuri.

Organizatorii nu s-au gândit doar la distracţie, aşa că au pregătit celor mici o serie de jocuri educative, de creaţie, îndemânare sau de strategie, precum şi un mini târg cu sute de cărţi în limbile romană, engleză sau franceză, enciclopedii şi muzică pentru copii, toate cu discount special.

Nu rata nici expoziţia de obiecte handmade cu vânzare, de unde îi poţi cumpăra celui mic un cadou, în caz că nu ai apucat să îl surprinzi de ziua lui.

La Zone Arena copiii au ocazia să se reîntâlnească cu cele mai cunoscute jucării ale lor, Barbie şi Lego, expoziţie ce ţine până pe 6 iunie.

Peste 1000 de jucării orginale, fetiţele vor avea ocazia să facă o excursie în timp şi să o redescopere pe păpuşa Barbie de-a lungul ultimelor cinci decenii de existenţa, în timp ce băieţeii îşi vor testa îndemânarea cu construcţii Lego din zeci de mii de piese.

Pentru micuţii vizitatori a fost amenajat şi un cinematograf, unde vor fi proiectate desene animate, precum şi concursuri şi tombole cu premii.

Evenimentul este deschis între orele 11:00 şi 20:30, iar preţul unui bilet este de 15 lei de luni până vineri şi 20 lei, sâmbătă şi duminică.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!