Spectacole de teatru în weekend

De Nicoleta Galeteanu pe

Preţ de zece zile, Sibiul este în mare spectacol, odată cu debutul celei de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru, care îşi deschide cortina începând…
… de astăzi până pe 6 iunie.

Aşadar, dacă weekend-ul te găseşte în cetatea medievală – în parcuri, în Piaţa Mare sau în Piaţa Mică, în cluburi, în catacombe, pe apă, în curtea Muzeului de Istorie sau la periferia oraşului – ai toate şansele să iei parte la spectacol pentru că actorii vor fi peste tot.

Dacă nu ajungi totuşi în cetate, şi scenele din Capitală anunţă producţii în premieră, spectacole stradale şi de balet.

Astfel, Teatrul Metropolis din Bucureşti te invită la un spectacol în premieră, sâmbătă, de la ora 20.00. „Craii de Curtea Veche este o adaptare dramatică, în regia lui Alexandru Repan, după Mateiu Caragiale. (Preţ bilet: 21, 20 lei)

Un spectacol aniversar în numele regizorului, maestrul Repan este cel care va oferi publicului un prestigios cadou, alături de Florin Piersic jr. şi Oana Pellea – poveste remarcabilă a celor trei crai şi un recital de zile mari.

Şi actorii de la Teatrul Naţional din Bucureşti te cheamă la un spectacol de excepţie în Sala Atelier.

După Feodor Dostoievski, „Legenda Marelui Inchizitor” trebuie văzută măcar o dată, deoarece dezvăluie o enigmă pe care scriitorul rus a avut curajul să o propună – „Ce s-ar întâmpla dacă Iisus ar coborî din nou pe Pământ?”.

În regia lui Radu Penciulescu, spectacolul îi aduce în distribuţie pe Victor Rebengiuc, Nikita Dembinschi şi Laurenţiu Lungu. (Preţul biletelor este de 30 şi 16 lei).

Tot sâmbătă, actorii Teatrului I.L. Caragiale te invită să vezi în avanpremieră comedia „S-a sfârşit cum a-nceput, în regia lui Horaţiu Mălăele, după opera celebrului dramaturg irlandez lui Sean O’Casey.

Începând cu ora 20:00, te vei amuza alături de Mihai Constantin, Daniel Badale şi Victoria Dicu, la comedie bufă despre cum se alege praful de o casă. (Preţul biletelor este între 30 lei, 25 lei, 16 lei, 6 lei).

Duminică, actorii Teatrului Foarte Mic ţi-au rezervat loc la o nouă premieră, începând cu ora 19:00. În regia lui Radu Apostol, piesa „Ca pe tine însuţi îţi propune să te desprinzi pentru o oră şi jumătate din faţa televizorului şi să descoperi care este adevărata faţă a violenţei, manifestată însă fără acte de violenţă.

Cu Mihai Gruia, Mihaela Rădescu şi Viorel Cojanu, pe muzica (live) a lui Bogdan Burlăcianu, de la Fără Zahăr, piesa este o foarte tristă poveste de dragoste. (Preţ bilet: 20 lei)

Şi tot duminică, Opera Naţională Bucureşti te invită la un fascinant spectacol de balet, de la ora 18:30. Una dintre lucrarile de seamă ale baletului clasic, „Giselle„, este povestea unei fete care se îndrăgosteşte de un prinţ fermecător, o iubire uneltită şi neîmplinită, dar care trece dincolo de moarte.

Pe muzica la Adolphe Adam, sub coregrafia lui Jean Corrali, Jules Perrot şi Marius Petipa si adaptarea lui Mihai Babuska. Desfăşurat în două acte, spectacolul îi aduce pe scenă pe Adela Crăciun, Ovidiu Iancu, Alin Gheorghiu şi Antonel Oprescu. (Preţ bilete: 5,30 lei, 10,60 lei, 21,20 lei, 42,40 lei ,53,00 lei)
 

Iată şi alte spectacole de teatru pe care ţi le recomnadăm în acest weekend:

Războiul bucatelor – Teatrul Ion Creanga, Sala Rapsodia, 29. mai 2010. (sâmbătă) 10:00 (Preţ bilete: între 12.72 lei şi 5,25 lei)

Orfeu si Euridice – Teatrul Bulandra (Izvor), sâmbătă şi duminică 20:00 (Preţ bilet: 31,8 lei)  
Unchiul Vanea – Teatrul Bulandra, duminică 19:00 (Preţ bilete: 26,50 lei, 13,25 lei)
Sâmbăta Sonoră – Centrul Naţional al Dansului, sesiune deschisă la Palatul Cantacuzino, sâmbătă 18.00 – audiţie de creaţii de muzică

PremierăA Horse Opera” – Centrul Naţional al Dansului, 30 mai şi 1 iunie, ora 20.00, Sala Ronda (Preţ bilet: 15 lei, 10 lei)
Poker – Teatrul de Comedie – Sala Mare, sâmbătă,  ora 19.00 (Preţ bilet: 21,2 lei)
Muzeul Viu, Cocktail, Pierrot Lunatecul – Parcul Herastrau – Teatrul Masca, sâmbătă de la ora 18.00
Spectacolul Clovnii – Teatrul Masca în Parcul Cişmigiu, duminică 11.00, Gardienii se întorc, ora 20.00
poimâine alaltăieri – Teatrul Mic

Foto: PR 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă