Unde bem must şi vin fiert în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Duminică, 03 noiembrie 2019, 19:08

S-a dus vremea teraselor cu bere rece, dar ofertele din meniu nu sunt nici pe departe epuizate. Pentru aceia dintre noi care simt încă de pe acum mirosul iernatic…
… propunerile nostre vor deschide apetitul pentru must bun şi vin fiert cu scorţişoară.

Mere cu ghimbir, castane coapte, miros de scorţişoară şi vin aburind, iată câteva motive care te vor ademeni numaidecât să lungeşti discuţiile în locurile calde şi primitoare din oraş!

Dacă eşti în trecere prin zona Unirii, un astfel de loc este Hanul Berarilor Interbelic, fosta Casă Bucur, unde poţi degusta, bineînţeles, după orele de lucru, un pahar de must proaspăt.

Nu găseşti vin fiert, dar mustul este suficient dacă iei carafă la un litru. Costă 15 lei sau 5 lei, la 200 de mililitri.

Louisenhof este o berărie bavareză autentică în centrul oraşului, dar serveşte, în acelaşi stil nemţesc, şi vin fiert delicios, cu măr şi mirodenii.

Pentru o carafă de jumătate de litru plăteşti 16 lei.

Şi în zona Rosetti miroase a licoare bahică. Dacă ai drum pe aici, „Casa cu tei” te va ademeni iremediabil cu o cană de vin fiert, la 11 lei. Sau poţi comanda o carafă, dacă preferi vinul rece. Restaurantul este deschis şi în zona Pipera cu aceeaşi ofertă irezistibiă.

Casa Jienilor este recunoscută pentru bucatele tradiţionale savuroase, dar dacă poftele tale se îndreaptă spre un aperitiv cu vin roşu fiert, dorinţa îţi este pe deplin satisfăcută. Cu o carafă la litru (26 de lei) te vei încălzi cu siguranţă, asta dacă nu preferi soluţia mai rapidă – ţuică fiartă de Maramureş (6,5 lei, 50 ml).

Pe Căderea Bastiliei, Cafe Boheme ascunde o întreagă vistierie de vinuri, astfel că ar fi fost imposibil să nu găseşti şi vin fiert. O cană cu licoarea lui Bachus te costă 8 lei, asta dacă nu nimereşti mai întâi în Centrul Istoric, unde poţi economisi câţiva bani la nota de plată, la Oktoberfest Pub (5 lei o cană) sau poate la S.A.L.T Pub (7 lei o cană).

Cei care preferă cafenelele, şi la Jaya Cafe se consumă carafe de vin aburind, la 10 lei, precum şi la IO Espresso Bar, unde plăteşti aceeaşi bani.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro