Regele Mihai împlinește astăzi 95 de ani. Aniversarea Majestății Sale în 10 citate celebre

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Joi, 10 martie 2022, 13:38
Pe 25 octombrie 2016, Regele Mihai I al României (1927 – 1930; 1940 - 1947), împlinește 95 de ani. Majestatea Sa nu este doar una dintre cele mai importante personalități istorice ale României, ci și ale lumii de astăzi, fiind singurul monarh din Al Doilea Război Mondial care se mai află în viață.

Citește și – Povestea tulburătoare a dragostei dintre Regele Mihai și Regina Ana

La ceas aniversar, vă prezentăm 10 dintre cele mai memorabile citate ale Majestății Sale Regele Mihai I:

„În momentele cruciale rămâi singur”.

„Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”.

„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie”.

„Copiii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii”.

„Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru”.

„Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie”.

„Dacă oamenii vor să mă întorc înapoi, mă voi întoarce înapoi. Românii au suferit destul şi au dreptul de a fi consultaţi în ceea ce le priveşte viitorul”.

„Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un “mâine”. Țara își redobândește, cu fiecare generație, privilegiul de a continua să existe”.
„Mulțumesc părinților și profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor așa cum nicio altă generație trecută de români nu a putut avea”.

„A avea legi bune este un lucru însemnat. A-i face pe oameni să le respecte este încă mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii să creadă în ele. România prezentului nu a ajuns încă acolo”.

Citește și – BIOGRAFIA REGELUI MIHAI | Partea a doua – TINEREȚEA|VIDEO

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!