8 cărţi motivaţionale pe care trebuie să le citeşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Îţi doreşti să fii mai optimistă, să poţi renunţa la fumat, să ai mai mult timp şi mai mult succes? Atunci citeşte câteva cărţi motivaţionale, ca să te inspire.
Deşi mulţi se arată sceptici când vine vorba de tehnici motivaţionale scrise, sau literatura self-help, există cărţi care au avut un impact extraordinar asupra a milioane de cititori din întreaga lume, reuşind să schimbe perspective şi mentalităţi din temelii. 

Iată 8 cărţi motivaţionale care te pot inspira în viaţă.

1. „Descoperă forţa din tine” – Anthony Robbins

„Awaken the Giant Within” este o excelentă alegere. O simplă lectură te încarcă cu energie şi îţi dă un sentiment extraordinar de încredere. Are zeci de povestioare despre oameni deosebiţti şi o mulţime de principii utile care pot fi usor înţelese şi aplicate. Cartea este structurată pe module şi zile, ceea ce o face şi mai practică.

2. „Antrenamentul memoriei” – Annette Brunsing

Uită de lecitină sau alte stimulente nutritive pentru memorie şi ia aminte câteva metode eficiente de învăţare de la Annette Brunsing.

O carte extrem de plăcută şi uşoară, care îţi arată practic cum să gândeşti şi să înveţi… afectiv, prin exemple relevante, dar şi hazlii. Chiar şi exerciţiile ulterioare de memorare vor fi după aceea mai plăcute şi eficiente.

Cartea costă 14.90 de lei şi o găseşti la editura All.

3. „Arta conversaţiei – Tongue Fu” – Sam Horn

Dacă ţi s-a întâmplat să rămâi fără cuvinte, dacă nu ştii să spui „nu” sau dacă nu poţi face faţă persoanelor mai violente verbal, „Arta Conversaţiei Fu” te poate scoate din încurcătura verbală.

Prin alegerea atitudinii şi a „cuvintelor” potrivite, cartea poate fi considerat un veritabil „alfabet” care te învaţă cum să te mobilizezi în astfel  de conflicte, dar şi cum să îl eviţi, cum să vorbeşti cu persoanele dificile şi să le dezarmezi prin cuvintele potrivite.

Cartea se găseşte la editura Amaltea, la preţ de 12,35 lei.

4. „Eficienţa în 7 trepte sau un abecedar al înţelepciunii” – Stephen Covey

Un best-seller vândut în peste 15 milioane de exemplare, cartea este un ghid extrem de practic pentru soluţionarea problemelor personale şi profesionale, fiind considerată una dintre cele mai bune cărţi de gen.

„Abecedarul înţelepciunii” cuprinde tot ce a studiat Covey despre dezvoltarea personală, pe care o reduce la 7 principii simple, pe care le poate respecta oricine: fii proactivă, dă prioritate priorităţilor, gândeşte câştig-câştig, înţelege mai întâi de a fi înţeleasă.

Cartea costă 14,89 de lei şi este publicată de editura All.

Citeşte pe pagina următoare şi celelalte recomandări.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2