Premierele lunii decembrie în cinematografe

De pe

Luna cadourilor ne aduce surprize frumoase şi în cinematografe. Cele mai aşteptate filme ale anului, semnate de regizori consacraţi şi având cooptaţi actori de calibru, ajung în premieră în România, odată cu Moş Crăciun.
Aşadar, decembrie debutează în spiritul obiceiurilor de Crăciun, cu „Motanul Încălţat”, căci are şi el botinele pentru Moşul.

Motanul încălţat/ Puss in Boots

Aventurosul motan din povestea nemuritoare a lui Charles Perrault este reinventată pentru secolul nostru, adică în 3D, şi, contrar scepticilor, filmul este unul reuşit.

După un scenariu de Tom Wheeler,  Chris Miller reuşeşte o animaţie superbă a „Motanului încălţat” care face şi mai fermecător personajul legendar.

Iar vocea lui Antonio Banderas este absolut cuceritoare, ca să nu mai vorbim de Pisi-Lăbuţe Pufoase, dublată de Salma Hayek.

Premieră: 2 decembrie

Moneyball: Arta de a învinge

Un concurent predictibil la Oscar, filmul lui Bennett Miller, despre jucătorul de baseball Billy Beane, este fără îndoială una dintre producţiile anului ce nu trebuie ratate. Şi asta deoarece, cu toate că este un film despre sport, filmul nu se adresează doar fanilor.

Moneyball vorbeşte despre metoda neconvenţională a sportivului (interpretat de Brad Pitt) – formarea unei echipe cu ajutorul statisticii şi a calculatorului.

Premieră: 9 decembrie

De Anul Nou/ New Year’s Eve

Cine a văzut anul acesta „Valentine’s Day” va fi familiarizat cu distribuţia, căci regizorul Garry Marshall nu face altceva decât să readucă aceleaşi personaje şi în noul său proiect.

Pelicula este o comedie romantică iar prin distribuţia de mare calibru se poate spune că cineastul şi-a luat o măsură de precauţie în cazul în care filmul nu va fi prea reuşit.  Robert De Niro, Ashton Kutcher, Zac Efron, Hilary Swank, Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Abigail Breslin, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Katherine Heigl, Sarah Jessica Parker, toţi apar în acest film.

Premieră: 9 decembrie

Mission: Impossible – Ghost Protocol

Tom Cruise îşi reia rolul în misiunile sale imposibile, într-o franciză care a făcut istorie în rândul filmelor de acţiune.

Regizat de Brad Bird, care a făcut şi „The Incredibles” – cel mai bun film de animaţie în 2005 -, cel de-al patrulea film din serie ne poartă prin Dubai, Moscova, Praga şi Vancouver.

Premieră: 16 decembrie

Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked

Ce legătură ar putea fi între Titanic şi veveriţele lui Alvin? Ei bine, micile rozătoare care îi dau din nou bătăi de cap lui Alvin ajung, în cea de-a treia aventură a lor, într-o croazieră. Cum celebra peliculă a lui James Cameron urmează să fie lansată din nou pe marile ecrane, în 3D, scenariştii comediei s-au gândit să o ia puţin peste picior.

Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked, realizat la rândul lui tot în 3D, este pe alocuri o parodie după „Titanic”, în care micii eroi naufragiază pe o insulă pustie, după ce vaporul se scufundă.

Premieră: 16 decembrie

Minciuni adevărate/ De vrais mensonges

În regia lui Pierre Salvadori, filmul spune drama lui Émilie, interpretată de Audrey Tautou, provocată de o scrisoare de dragoste anonimă. Émilie alege să i-o adreseze mamei sale, ca să o scoată din depresie, însă de aici încolo încurcăturile se ţin lanţ.

Premieră: 16 decembrie

Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor/ Sherlock Holmes: A Game Of Shadows

Regizorul Guy Ritchie revitalizează aventurile celebrului detectiv britanic creat de Arthur Conan Doyle. Noomi Rapace, devenită faimoasă cu rolul din „The Girl With The Dragon Tattoo”, şi Jude Law întregesc distribuţia acestei pelicule mult aşteptate. 

Premieră: 23 decembrie

Fata cu un dragon tatuat/ The Girl with the Dragon Tattoo

Bazata pe romanele poliţiste ale lui Stieg Larsson, filmul este un remake după o primă producţie suedeză, semnată de regizorul Niels Arden Oplev. Noutatea cu care vine David Fincher însă este desigur distribuţia celebră pe care o cooptează în proiectul său american, şi anume Daniel Craig, Rooney Mara, Stellan Skarsgård şi Christopher Plummer.

Subiectul filmului îl repreyintă găsirea Harietei Vanger, rudă de sânge cu marele clan Vanger, care a dispărut în urmă cu 40 de ani. Simţindu-şi sfârşitul aproape, responsabilitatea dispariţiei fetei căzând pe umerii săi, unchiul Harietei îl angajează pe jurnalistul Mikael Blomkvist (Daniel Craig) să o găsească. 

Premieră: 30 decembrie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!