Povestea balonului – ce legătură are fericirea cu un balon

De Adina Radu, pe

La un seminar participau în jur de 50 de persoane. Cel ce susținea cursul și-a dat seama că spectatorii săi dau semne de plictiseală, așa că a decis să le atragă interesul asupra subiectului discutat printr-o activitate practică.

A coborât de la tribună și a înmânat fiecărei persoane din sală câte un balon colorat și un marker. Participanții s-au mirat, dar toți au primit balonul și carioca. Profesorul le-a spus să-și trecă numele și prenumele pe baloane. Participanții s-au conformat. Toate baloanele au fost strânse apoi într-o camera adiacentă.

Provocarea de abia începea. Toți participanții la curs au fost apoi invitați în camera cu baloane și li s-a acordat 5 minute pentru a-și găsi balonul pe care și-au trecut numele.

Cronometrul a fost pornit și ce a urmat a fost un haos. Fiecare participant s-a îngrămădit și s-a îmbrâncit cu ceilalți.

La finalul celor cinci minute, nimeni nu și-a găsit balonul. Atunci profesorul le-a spus să ia balonul cel mai apropiat și să-l ofere celui care îl căuta. În doar câteva minute fiecare participant la curs și-a primit balonul.

Profesorul le-a spus:

“Așa este și în viață! Fiecare își caută fericirea. Nimeni nu știe unde este. Dar, fericirea noastră constă în fericirea altora. Oferă fericirea altora și o vei primi pe a ta. Asta e scopul fiecărui om.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!