3 motive pentru care copilul tău ar trebui să se familiarizeze cu tehnologia

De Unica.ro pe

Tehnologia a devenit o parte integrantă a vieții noastre, iar lucrurile nu par să se schimbe prea curând. Aceasta va avea o influență profundă asupra viitorului și chiar asupra felului în care vom trăi. Din acest motiv, felul în care oamenii vor utiliza și se vor raporta la tehnologie va avea un impact foarte puternic asupra calității vieții lor. Progresul nu așteaptă pe nimeni, iar cei care nu se vor putea adapta la noul statu-quo vor fi cei lăsați în urmă.

Într-o societate în care tehnologia este prezentă în toate industriile și domeniile de activitate, copiii care nu știu să folosească eficient instrumentele pe care le au la dispoziție se vor descurca foarte greu. Tehnologia este o unealtă. E drept, această unealtă poate avea și efecte nocive asupra indivizilor, în special atunci când ne acaparează atenția prea mult. Însă atunci când este folosită în mod inteligent, tehnologia se poate transforma într-un motor care să ne conducă către succes. Iată 3 motive care te vor convinge să-l lași pe micuțul tău să se familiarizeze cu tehnologia:

  1. Apetitul său pentru cunoaștere se va deschide

Copiii sunt curioși din fire, iar mintea lor este ca un burete absorbind constant noi informații. Depinde însă de părinți să se asigure că aceștia sunt stimulați intelectual. Un copil pus în fața televizorului va sta cuminte, dar nu va învăța prea multe lucruri utile. Pe de altă parte, un copil care este expus la experiențe diferite nu doar că va învăța foarte multe, dar va deveni mai încrezător și mult mai curios.

Tocmai de aceea, e important să alegi jucăriile potrivite pentru micuțul tău. Toți copiii ar trebui să se joace cu mingi, păpuși sau mașinuțe, dar, de asemenea, este bine pentru ei să aibă acces și la jucării mai complexe precum roboți interactivi, care să le suscite interesul și curiozitatea. Cu toții știm cum funcționează o minge, dar ca să înțelegi cum funcționează un robot, e nevoie de puțină documentare. Pentru un adult, un mic roboțel poate să nu pară ceva deosebit, însă acesta se poate transforma într-o sursă de inspirație pentru un viitor cercetător.

  1. Va învăța mai repede și mai eficient

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care tehnologia le-a adus în viața noastră e accesul la informații. În prezent, cu ajutorul internetului poți găsi informații detaliate despre orice subiect te interesează în câteva secunde. Asta face ca învățatul și acumularea de cunoștințe să fie mai ușoare ca oricând. Desigur, internetul este plin și de informații irelevante, false sau chiar dăunătoare, însă asta nu îl face o resursă mai puțin folositoare.

Există căi prin care accesul copiilor la conținut dăunător sau nepotrivit poate fi restricționat, permițându-le, totodată, să acceseze site-uri cu informații utile, cum sunt dicționarele, enciclopediile online sau site-uri educative. Astfel, te poți asigura că protejezi copilul tău de lucruri pe care nu e pregătit să le afle, însă îi permiți, în același timp, accesul la resurse de informații foarte utile, în special atunci când își face temele sau se pregătește pentru un test.

  1. Va dezvolta abilități profesionale pentru viitor

La locul de muncă cuvântul de ordine este eficiența, iar acest lucru nu pare că se va schimba în viitor. Tocmai de aceea, tehnologiile noi care își fac apariția pe piață își fac repede loc și în locurile noastre de muncă. Acest lucru poate fi o problemă pentru unii dintre angajați, în special cei care nu sunt obișnuiți să lucreze cu aparate sau tehnologii pe care nu le-au mai văzut.

Expunerea copilului la diferite jucării, gadget-uri sau aparate trebuie să fie una treptată, în concordanță cu vârsta sa, pentru ca el să poată înțelege pe deplin rolul diferitelor aparate și gadget-uri pe care le folosim. Însă un copil care are acces la tehnologie va fi un adult care se va adapta ușor și rapid la orice schimbări de la locul de muncă. În plus, conform Computer Explorers, elevii și studenții care folosesc tehnologia își dezvoltă gândirea analitică, abilitățile de soluționare a problemelor, precum și cele de comunicare sau colaborare, iar acesta nu poate fi decât un avantaj în viața profesională.

(P) Material realizat in colaborare cu Nicoro

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi