Orașul românesc cu un nivel de trai mai bun decât Toronto sau Los Angeles

De Unica.ro, pe
Un oraș din România se află pe locul 106 în top 200 orașe din lume unde se trăiește cel mai bine. Acest oraș a surclasat alte mari metropole precum Los Angeles, Toronto sau Miami.

Așadar cei mai norocoși români sunt cei care locuiesc în Cluj. Devenit un important centru IT, Clujul a atras în ultimii ani o mulțime de români, dar și străini, care și-au deschis afaceri, oferind locuri de muncă foarte bune. Așa se face că salariile sunt foarte bune în comparație cu cheltuielile. În plus, universitățile din Cluj, au oferte tot mai bune în ultimii ani.

Orașul românesc cu un nivel de trai mai bun decât Toronto sau Los Angeles

Nivelul de trai este crescut și pentru că autoritățile au luat măsuri în sprijinul locuitorilor. Orașul are o aplicație unde utilizatorii pot primi răspuns în timp real la întrebările lor, parcarea se poate plăti prin SMS, cei care au mașini electrice se pot încărca în locuri special create, iar transportul în comun funcționează cu autobuze electrice.

Clasamentul orașelor românești unde se trăiește cel mai bine este completat de Timișoara, Iași și București. Topul a luat în considerare salariile comparate cu nivelul cheltuielilor, siguranța cetățenilor, poluarea și alți factori care influențează nivelul de trai.

Foto Mihai-Bogdan Lazar / Shutterstock , Cristi Popescu / Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!