Primele cuvinte ale femeii care s-a trezit din comă după 27 de ani

De Unica.ro pe
Munira Abdulla avea 32 de ani când un accident de circulație i-a schimbat cursul vieții. Aceasta a petrecut 27 de ani în comă, dar un miracol a făcut-o să reacționeze.

Femeia, originară din Emiratele Arabe Unite, a suferit un traumatism cerebral grav când mașina în care se afla a fost lovită de un autobuz școlar. Aceasta își ținea în brațe fiul în vârstă de patru ani, Omar, care a scăpat doar cu câteva zgârieturi pentru că femeia l-a protejat cu propriul corp, conform Libertatea.ro.

„Mama mea stătea cu mine pe bancheta din spate. Când a realizat că ne vom lovi de autobuz, m-a îmbrățișat ca să mă protejeze” povestit Omar Webair despre întâmplarea nefericită din 1991.

Femeia nu a ajuns imediat la spital și asta i-a agravat cel mai probabil starea. De la unitatea sanitară locală a fost tranferată la Londra, unde medicii au constat că a intrat în stare vegetativă. Nu răspundea la stimuli, dar era capabilă să simtă durerea. A revenit în Emirate, unde a stat vreme de mulți ani. A fost hrănită artificial și a fost supusă mai multor proceduri medicale pentru a îi antrena mușchii.

Cu ajutorul financiar al fundației patronate de prinţul moştenitor al Emiratelor Unite, Omar a reușit să își ducă mama în Germania, unde a suferit câteva operații pentru a-i corecta mușchii atrofiați. În ciuda scepticismului medicilor, acesta a fost convins că mama lui își va reveni într-o zi: „Nu am renunțat niciodată la ea pentru că am simțit mereu că într-o zi se va trezi” a declarat el.

Un an mai târziu, când fiul său s-a certat cu medicii în salonul unde se afla mama sa, femeia a reacționat. În încercarea de a vorbi, aceasta a scos niște zgomote ciudate, dar medicii l-au asigurat pe Omar că este normal în astfel de cazuri.

„A fost o neînțelegere în rezerva ei și mi s-a părut că a fost cumva pusă în pericol. Aceasta cred că a fost cauza declanșatoare” a povestit tânărul.

Trei zile mai târziu, Munira Abdulla și-a strigat fiul: „M-am trezit auzind că cineva mă strigă. Era ea! Mă striga pe nume, parcă zburam de bucurie, ani de zile am visat la acest moment iar primul lucru pe care l-a spus când s-a trezit a fost numele meu” și-a amintit fiul femeii.

Munira s-a întors Abu Dhabi, acolo unde continuă procedurile de recuperare și fizioterapia. Acum reușește să comunice cu familia ei și chiar să recite rugăciuni.

„Am povestit asta pentru a le spune oamenilor să nu își piardă speranța pentru cei pe care îi iubesc. Să nu îi considere morți atât timp cât se află în această stare” a adăugat fericit Omar Webair.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro