Noul aeroport din Istanbul urmează să fie inaugurat săptămâna viitoare. Uite cum arată!

De Ioana Tătaru pe
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdonagn, vrea să inaugureze luni, noul aeroport din Istanbul. Aeroportul se dorește a fi cel mai mare din lume, iar costurile acestuia se ridică la 10,25 miliarde de euro.

Cel mai mare aeroport din lume

La realizarea aerportului au murit zeci de muncitori

Aeroportul din Istanbul

Noul Aeroport Internațional de la Istanbul, urmează să fie inaugurat luni, 29 octombrie, la o lună după o grevă legată de condițiile de siguranță neadecvate în care lucrează muncitorii. Potrivit presei internaționale, la realizarea aerportului au murit zeci de muncitori.

Aeroport Istanbul

Totul trebuie să fie gata până pe 29 octombrie, ziua în care turcii sărbătoresc 95 de ani de la momentul întemeierii republicii din rămășițele Imperiului Otoman.

Noul aeroport va deveni deplin operațional în 2028

Cel mai mare aeroport

Noul aeroport va deveni deplin operațional în 2028. Se estimează că în 2028, când vor fi operaționale toate cele șase piste ale aeroportului, acesta va fi folosit de circa 200 de milioane de pasageri anual.

Pe durata construcțiilor și-au pierdut viața zeci de muncitori

Aeroportul din Istanbul

Pe durata construcțiilor și-au pierdut viața zeci de muncitori pentru că normele de protecție nu au fost respectate pe fondul presiunilor ca aeroportul că fie gata într-un timp cât mai scurt. Numele aeroportului nu a fost încă stabilit.

Citește și: „O călugăriță a fost arestată pe aeroport. Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce au găsit asupra ei”

„Freddie Mercury, omagiat de angajații aeroportului Heathrow. Fostul solist ar fi împlinit 72 de ani”

Sursă foto: Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro