Motivul emoționant pentru care toți locuitorii unui cartier au pus scaune în fața caselor

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 30 octombrie 2017, 17:36
Un bătrân care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial inspiră toți oamenii din cartierul în care locuiește. În ciuda faptului că are 95 de ani, Harvey Djerf merge zilnic pe jos kilometri întregi.

De 65 de ani, Harvey face aceeași rută într-un cartier din Plymouth, Minnesota.

„Mi-a plăcut dintotdeauna să merg pe jos. Mă simt mai bine după ce mă plimb”, explică veteranul de război.

Este adevărat, aceste plimbări au devenit o adevărată provocare pentru Harvey din cauza bătrâneții, însă vecinii lui de cartier au găsit o metodă creativă pentru a-l ajuta pe bătrânel să își continue ritualul lui zilnic.

Într-o zi, unul dintre vecinii lui au observat că Harvey are nevoie să se odihnească pentru câteva minute pentru că nu mai putea să respire bine, așa că i-a adus bătrânului un scaun pe care să se așeze. Iar ceilalți vecini i-au urmat exemplul. Într-o zi, un alt vecin a așezat un scaun la poartă. Și apoi, altul. Astăzi, cartierul este plin de scaune. Scaune pentru Harvey.

Și asta pentru că oamenii și-au dat seama că Harvey are nevoie să se oprească la intervale regulate, pentru câteva minute.

„Oamenii m-au văzut oprindu-mă și respirând cu greutate. S-au gândit că aș avea nevoie de un loc unde să mă odihnesc”, a spus Harvey, care și-a dat seama cât este de iubit și de norocos pentru că face parte dintr-o comunitate atât de bună.

Iar efectul de domino nu se termină aici. În timpul iernii, oamenii fac alei prin zăpadă către „punctele de odihnă” pentru Harvey. Iar uneori, atunci când este mai cald, oamenii pregătesc și o masă proaspătă pentru vecinul lor drag.

Iar Harvey, a cărei soție se recuperează după un accident vascular, apreciază sprijinul comunității în care trăiește.

„Nu mă simt niciodată singur”, spune el.

Citește și – Motivul impresionant pentru care un oraș întreg sărbătorește Crăciunul mai devreme anul acesta

Citește și – Când tatăl unui băiețel de 5 ani a fost relocat, vecinul a făcut un gest impresionant pentru copil

Foto – captură Youtube

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro