Magdalena Șerban, criminala de la metrou, cere să fie eliberată

De Oana Dinu pe
Femeia a fost dusă în fața judecătorilor de la Curtea de Apel, la primul termen de judecată. Instanța trebuie să decidă dacă Magdalena Șerban, criminala de la metrou, va fi condamnată pe viață în mod definitiv.

Vestea că o tânără a murit după ce a fost împinsă de o femeie pe șinele metroului bucureștean a șocat o țară întreagă în ziua de 12 decembrie 2017. Înainte ca Alina Ciucu (25 de ani) să cadă în fața garniturii de tren, o altă fată fusese împinsă de aceeași femeie, Magdalena Șerban, pe peronul unei alte stații. Fiind sportivă, Alexandra Anne Mary Costache a reușit să opună rezistență și astfel să își salveze viața.

La mai bine de un an de la tragicul eveniment, criminala de la metrou a ajuns în fața instanței de la Curtea de Apel, pentru judecarea sentinței dată de Tribunalul București în luna mai 2018, atunci când s-a dispus și urmarea unui tratament psihiatric, conform Libertatea.ro.

Următorul termen de judecată va avea loc în data de 25 februarie. La finalul procesului, se va stabili dacă Magadalena Șerban va rămâne pe viață în închisoare.

Magistrații care au condamnat-o înițial au justificat sentința de închisoare pe viață, ținând cont de expertiza medicală ce arăta faptul că Magdalena Șerban a avut discernământ în momemntul comiterii faptelor, dând dovadă de „coerență și premeditare”. Aceștia au menționat faptul că modul în care femeia s-a comportat ulterior „denotă capacitate de apărare și de a-și susține interesele”.

„Este nu numai justificată, dar și necesară pentru protecția membrilor comunității, întrucât fapta comisă de această este de o gravitate extremă”, a declarat judecătorul care a dat atunci sentința.

Magdalena Șerban, criminala de la metrou, vrea să fie eliberată

Aceasta a declarat în fața completului de judecată faptul că starea sa de sănătatea s-a înrăutățit din cauza detenției și consideră că ar trebui eliberată. „Mi-au pus plantoane. Starea de sănătate s-a înrăutăţit”, a spus aceasta, referindu-se la persoane care o supraveghează în spatele gratiilor.

Acestea nu este singura dorință pe care o are femeia. Ea cere să îi fie reduse sumele de bani pe care trebuie să le plătească victimelor sale, mai exact, 30.000 de euro daune morale și 1200 de lei daune materiale pentru Alexandra Costache și 30.000 de euro daune morale pentru iubitul fetei ucise, Alexandru Ogra.

Magdalena Șerban, criminala de la metrou, se va întâlni cu familia Alinei Ciucu, dar și cu Alexandra Anne Mary Costache, la următorul termen de judecată, atunci când aceștia au fost citați.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO