Incredibil: Prea grasă ca să se mărite şi alte poveşti şocante

De Diana Zagrean, pe

Oamenii supraponderali au, de multe ori şi alte probleme decât cele de sănătate. Ei se pot simţi jigniţi atunci când nu încap în anumite spaţii, când trebuie să-şi facă haine pe comandă sau să cumpere două bilete pentru a primi loc în mijloacele de transport. Unii dintre ei au poveşti incredibile şi au dat în judecată companiile care i-au umilit. Iată câteva cazuri.
Nu şi-a putut cumpăra rochie de mireasă pentru că era prea grasă
Claire Donnelly, din Marea Britanie a suferit un adevărat şoc atunci când a fost refuzată de vânzătoarele de la un magazin de rochii de mireasă. Vânzătoarea i-a explicat tinerei mirese supraponderale că nu există rochii pentru femei atât de grase şi că la bugetul ei de 500 de lire sterline nu şi-ar permite oricum modificările la comandă. Femeia a găsit o rochie pe măsura ei la alt magazin dar s-a declarat foarte deranjată de atitudinea vânzătoarelor. Pe bună dreptate.
Prea gras ca să obţină custodia copiilor
Tatăl a doi copii a pierdut custodia acestora după ce un medic l-a declarat prea gras pentru a putea avea grijă de ei în mod corespunzător. Cei doi fii ai bărbatului din Ottawa, Canada au cinci, respectiv şase ani şi au fosl plasaţi spre adopţie după ce bietul bărbat a pierdut procesul. Mama copiiilor este internată în spital după o cădere nervoasă, astfel încât tatăl este singurul care îi putea primi în grijă. Deşi nu i-a văzut pe micuţi de mai bine de un an, bărbatul ţine un regim strict şi aşteaptă o nouă înfăţişare în instanţă.

Achitată într-un caz de crimă pentru că era prea grasă
Mayra Rosales de 31 de ani din statul american Texas a devenit subiectul unui reality show. Iniţial, femeia de 500 de kilograme a minţit judecătorii care anchetau moartea nepotului ei. Ea a spus că s-a rostogolit peste micuţi şi l-a sufocat. Ulterior, analizele au arătat că femeia nu avea cum să îl ucidă pe băiat, deoarece era prea grasă să se poată mişca în vreun fel. Poliţiştii au descoperit că Mayra încerca să o acopere pe sora ei, mama băieţelului, care îl bătuse în ziua morţii acestuia cu o perie de păr. Băiatul a murit din cauza unei lovituri puternice la cap.
Prea grasă ca să încapă într-un avion
Kenlie Tiggeman, o femeie din New Orleans a reuşit să atragă atenţia presei internaţionale după ce a dat în judecată o companie aeriană care a refuzat-o pe motiv că este prea grasă pentru scaunele lor.
Compania are o politică împotriva clienţilor obezi, respectiv că persoanele supraponderale trebuie să cumpere două locuri în avion dacă nu încap bine pe locuri.

Prea gras ca să intre la puşcărie
Un tânăr a fost declarat prea obez pentru a intra la puşcărie. El fusese implicat într-o altercaţie dintr-un bar şi a spart o sticlă în capul unui alt client. Deşi primise o pedeapsă de câteva luni pentru rănirea gravă a respectivului client, Claude Jackson a primit o declaraţie medicală care îil arată inapt pentru închisoare. Tânărul de 21 de ani a avut deja trei atacuri de cord, suferă de diabet, apnee şi artrită şi se pare că viaţa i-ar fi în pericol în condiţiile dure de la închisoare. Tânărul îşi execută pedeapsa sub formă de muncă în folosul comunităţii.
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!