Paranormal! Fringe de România: Porţi spre altă lume în munţi

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 24 martie 2022, 11:49

Multe locuri din România sunt misterioase şi considerate de localnici paranormale sau chiar bântuite de fantome. Iată câteva porţi spre alte lumi aflate chiar în munţii noştri şi despre care se vorbeşte de secole că ar fi locuri magice.

Peştera Polovragi – Tărâmul lui Zamolxe

De la comori ascunse de daci, la legende despre Zeul-Om Zamolxe, care traversa muntii Carpati pentru a ajunge la Sarmizegetusa, Peştera Polovragi, din Oltenia este unul dintre cele mai misterioase locuri din România.
Aici se spune că s-a retras şi Tudor Vladimirescu şi că el nu a murit niciodată, ci trăieşte pustnic într-o mănăstire, neştiut de nimeni.
Tot pe aici se pare că era şi poiana de unde se culegea polovraga, o plantă miraculoasă cu care dacii se vindecau de multe boli şi răni din război.
Peştera ar putea fi un loc magic şi o poartă spre altă lume şi datorită fenomenelor paranormale care s-ar fi întâmplat în zonă. Localnicii povestesc despre cirezi de vaci care au dispărut de sub ochii văcarilor, mâncare care dispărea de pe mesele oştenilor opriţi aici în popas de la război şi multe altele.
Citeşte şi Destinaţii: Locuri ciudate din România care merită vizitate

Şinca Veche – Biserica veche de 7.000 de ani

Localitatea de lângă Braşov se spune că a fost construită pe urmele unui lăcaş de cult vechi de peste 7.000 de ani.
Biserica din stâncă de aici este una dintre cele mai vechi din ţară şi are încă urme ale dacilor pe pereţii din spate.
Localnicii povestesc că noaptea, din biserica veche se aud coruri şi cântece superbe. Limba în care sunt cântate melodiile sună ca româna, dar oamenii spun că nu înţeleg versurile. Legenda spune că sunt cântate în limba dacilor.
Un cameraman TVR venit cu echipa să filmeze un reportaj în 1996 a avut „probleme tehnice” cu echipamentul. Ajunşi înapoi în studio, realizatorul emisiunii şi cameramanul au văzut că pe camera oprită fuseseră imprimate imagini din peşteră, cu sfere de lumină pe fundal.
Vezi pe pagina următoare mai multe locuri misterioase din România, care ar putea fi porţi spre alte lumi: Dochia şi izvorul miraculos şi Sfinxul din Bucegi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!