FOTO: Top 4 ruine europene misterioase care merită vizitate

De Diana Zagrean, pe

Piramida din Bosnia

Un loc mai puţin cunoscut, piramida din Bosnia atrage în fiecare an curioşi şi turişti deopotrivă, captivaţi de implicaţiile oculte şi misterul ce o înconjoară.
La doar 24 de kilometri la nord de Sarajevo există un deal despre care se spune că ar fi, de fapt, o piramidă veche construită în urmă cu 12.000 ani de o civilizaţie străveche.
Aşa zişi experţi locali sunt de părere că dealurile din jurul localităţii Visoko sunt, de fapt, piramidele Soarelui şi Lunii. Tot felul de pereţi vechi şi rămăşiţe ale unor ruine străvechi se găsesc într-adevăr în zonă, dar marea majoritate a experţilor internaţionali nu sunt foarte convinşi de realismul poveştii.
FOTO: Top 4 ruine europene misterioase care merită vizitate

Xanthos-Letoon din Turcia

Civilizaţia care a trăit pe teritoriul dintre provinciile turceşti Antalya şi Fethiye în secolul 6 a primit puternice influenţe greceşti şi avea o înclinaţie spre cultură şi administraţie organizată foarte bine.
Ruinele care au rămas în zona centrală din Turcia stau mărturie că civilizaţiile şi popoarele care au trăit de-a lungul timpului aici aveau multe secrete şi vieţi itneresante.
Capitala Lyciei, numită Xanthos-Letoon merită atenţie în mod deosebit.
FOTO: Top 4 ruine europene misterioase care merită vizitate
Citeşte şi Fantome: Top 4 castele europene bântuite
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!