Filmele de Oscar, în premieră la cinema

De pe

Competitoarele în cursa pentru Oscar încep să ajungă şi în cinematografele româneşti. „J. Edgar”, a cărui regie este semnată de Clint Eastwood, i-ar putea aduce lui DiCaprio primul său Oscar din carieră.

J. Edgar

„Mi-ar plăcea un Oscar pentru J. Edgar”, ar fi declarat chipeşul actor, care a ratat această şansă cu rolul din „Inception” – nici măcar nominalizat -, cât şi cu „Blood Diamond” şi „The Aviator”.

În regia deja consacratului regizor Clint Eastwood, filmul este unul politic, aşa cum se vede de departe cursa Oscar în acest an, J. Edgar Hoover fiind primul director F.B.I, fondatorul prestigioasei instituţii. Pelicula spune prin urmare biografia acestuia, un simbol al aplicării legii din America pentru aproape 50 de ani, admirat, batjocorit şi venerat deopotrivă.

Contraband/ Contrabandă

Mark Wahlberg a ratat şi el anul trecut o nominalizare la Oscar, pentru rolul impresionant pe care îl face în pelicula „The Fighter” (r. David O. Russell), iar anul acesta cu thrillerul unui regizor de care nu a auzit mai nimeni – Baltasar Kormákur, de origine islandică -, cu atât mai puţin. Însă, cum „premiile nu sunt importante”, aşa cum a declarat recent colegul Dicaprio, probabil după prima afirmaţie de mai sus, filmul poate fi mai bun decât multe alte nominalizate la vreun festival.

Amplasat în New Orleans, filmul descrie universul dur al contrabandiştilor de clasă internaţională – criminali cu sânge rece şi oficiali lacomi şi corupţi -, unde mizele uriaşe şi mita sunt unicele scopuri, iar moartea pîndeşte la fiecare pas greşit.

Kate Beckinsale, J.K. Simmons şi Ben Foster asigură distribuţia acestui trhiller captivant.

Underworld: Awakening/ Lumea de dincolo: Trezirea la viaţă


Underworld: Awakening/ Lumea de dincolo: Trezirea la viaţă

Realizat 3-D, cel de-al patrulea film din seria „Underworld” se anunţă a fi şi cel mai spectaculos de până acum.
Lupta de milenii dintre Vampiri şi Lycani îşi continuă dezlănţuirea în această sagă spectaculoasă,  la un nivel superior. Legendara războinică a Vampirilor, Selena, se află în faţa unei iminente confruntări directă cu cel mai puternic adversar al ei.

Un horror captivant, în care o vedem din nou pe frumoasa Kate Beckinsale, alături de mai tinerii actori Sandrine Holt şi Michael Ealy.
Foto: hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!