Foto: adolescentă fără picioare, campioană la înot

De Erika Chivu, pe

La numai 15 ani, o chinezoaică fără picioare dă lecţii de viaţă adulţilor din toată lumea. După tragedia care a mutilat-o pe viaţă a învăţat să-şi depăşească limitele…
… din punct de vedere fizic şi psihic. Deşi nu are picioare, fetiţa a căştigat mai multe medalii la concursurile de înot rezervate persoanelor cu dizabilităti.

Micuţa Qian Hongyan, s-a născut în China, în 1996, iar la numai trei ani a suferit un accident de maşină oribil, în urma căruia medicii au fost nevoiţi să-i amputeze picioarele imediat sub şolduri pentru a-i salva viaţa.

Familia săracă a lui Quian nu şi-a permis să-i cumpere proteze, dar au găsit o altă idee pentru a o ajuta să se deplaseze. Au aşezat-o într-o minge de baschet tăiată pe jumătate, iar în mâini i-au pus două perii de lemn cu mâner pe post de cârje. Astfel, fetiţa s-a deplasat zi de zi, timp de mai mulţi ani, până la şcoală şi înapoi.

Foto: adolescentă fără picioare, campioană la înot

Când presa a publicat povestea ei, un centru de recuperare din China i-a oferit gratuit o proteză performantă şi o internare de câteva luni, timp în care a învăţat din nou să se deplaseze.

Din 2007, Qian Hongyan face parte dintr-un club de înot şi, spre surprinderea antrenorilor, s-a dovedit a fi o înotătoare talentata. Nimeni nu credea că o fetiţă fără picioare ar putea să înoate, dar iată că ea are deja la activ mai multe medalii de argint şi aur la competiţii rezervate persoanelor cu handicap.

Foto: adolescentă fără picioare, campioană la înot

Visul cel mai mare al lui Qian este să ajungă la Jocurile Paralimpice din 2012, iar antrenori spun că are şanse fiindcă este un copil harnic, care ascultă şi care îşi face cu atenţie toate antrenamentele, inclusiv câte o repriză de înot de 2000 de metri zilnic.

Chiar dacă are o proteză performantă, Qian Hongyan mai foloseşte şi acum vechea minge de baschet pentru că, spune ea, astfel îi e mai uşor să intre în bazinul de înot.

Foto: adolescentă fără picioare, campioană la înot

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!