Cu e-reader citeşti mai mult, dar mai lent

De Nicoleta Galeteanu pe

Un adevărat fenonem de masă, cititoarele electronice de cărţi au mărit vertiginos apetitul pentru lectură, chiar dacă ele nu citesc în locul nostru. Inovaţia e-book reader-elor…
… ţine cititorii cu burta pe carte mai mult decât atunci când stăteau în bibliotecă, în schimb, aceştia citesc mai lent, arată cercetările recente.

Astfel, potrivit unui studiu realizat de „Marketing and Research Resources”, 40% dintre amatorii de cărţi digitale citesc mai mult cu un e-reader, în timp ce 58% citesc acelaşi volum de literatură ca înainte. Doar 2% din cei 1.200 de respondenţi au declarat că citesc mai puţin.

Deşi contribuţia tehnologiei este evidentă în creşterea interesului pentru lectură, aceasta pare să nu fie foarte eficientă pentru cei cu bibliografii ample, consideră cercetătorul Jakob Nielsen.

Conform sondajului său, ritmul de lecturare al unei cărţi în format digital este cu 6,2% până la 10,7% mai lent faţă de cel al cărţilor clasice. Acestă diferenţă se datorează faptului că ecranul reader-ului este mai puţin lizibil decât pagina printată a cărţii clasice.

Foto: Shuttersock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro