Destinaţii: Ce mâncăm la înmormântare şi parastas în lume

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 03 mai 2022, 13:40

Românii fac colivă şi cozonac atunci când împart mâncare la înmormântări şi parastas. Tradiţiile de sâmbăta morţilor nu există doar în România sau în ţările ortodoxe, ci şi în alte colţuri ale lumii. Iată ce se mănâncă la înmormântare şi parastas în alte ţări ale lumii.

Nyepi, Ziua tăcerii (Bali, Indonezia)

Un fel de sâmbăta morţilor se comemorează şi în insula Bali, în fiecare an în luna martie.
Localitatea Ubud este cea în care au loc cele mai spectaculoase festivităţi şi unde se prepară cele mai bune mâncăruri pentru a fi împărţite celor nevoiaşi sau rudelor celor decedaţi.
Cele mai bune mâncăruri servite de ziua morţilor în Bali sunt: fructe proaspete, orez fiert şi satay, tot felul de frigărui cu sos de chilli sau sos dulce de cocos.
Citeşte şi FOTO: Ritualuri ciudate cu morţi din trecut. Cât de bizar!

Dia de los muertos, ziua morţilor (Mexic)

La mexicani, Ziua Morţilor înseamnă o petrecere uriaşă, în care oamenii aduc ofrande rudelor moarte, aduc muzicanţi mariachi să le cânte la mormânt şi pregătesc tot felul de festivităţi asemănătoare cu cele de Halloween.
Cele mai populare feluri de mâncare cu ocazia Zilei Morţilor sunt cranii din zahăr, pâine dulce împletită în formă de oase, plăcintă cu dovleac, coşciuge de ciocolată şi un fel de colivă ca un terci, care se lasă morţilor, la morminte.
Citeşte mai departe despre mâncărurile tradiţionale de parastas şi înmormântare din lumea largă, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!