Destinaţii: Top 4 oraşe-lagună din Europa absolut superbe. Trebuie să le vezi

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 26 iulie 2022, 15:09

Oraşele lagună au fost interesante dintotdeauna datorită posibilităţii scufundării lor în orice moment. Dacă de Veneţia a auzit toată lumea şi imagini cu superbul oraş italian circulă de mult pe Internet, ce spuneţi de încă trei oraşe pe apă care merită toţi banii. Iată de ce trebuie să vezi 4 oraşe-lagună din Europa absolut superbe.

Veneţia, Italia

Poduri, gondole, clădiri semi-scufundate, bijuterii cu sticlăd e Murano şi muzee care amintesc de vremuri de demult. Veneţia este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Italia şi pe bună dreptate. Nu trebuie să rataţi piaţa San Marco, Palatul Dogelui, o plimbare cu gondola pe sub celebrele poduri, Carnavalul de la Veneţia (dacă alegeţi perioada de dinainte de începerea Postului Paştelui catolic) şi plimbările romantice prin oraş, seara.

Destinaţii: Top 4 oraşe-lagună din Europa absolut superbe. Trebuie să le vezi

Giethoorn, Olanda

Sătucul olandez Giethoorn este situat în mijlocul parcului natural De Wieden şi este cunoscut ca „Veneţia Olandeză”. Satul pitoresc, plin de case pe piloni şi grădini cu flori superbe are 7,5 km de canale, 50 de podeţe de lemn, bărci pentru plimbări romantice şi case foarte vechi, cu model rustic, acoperite de iederă.
Legenda spune că laguna s-a format datorită exploatatorilor de turbă. Aceştia săpau pământul pentru a extrage preţiosul carburant şi, în timp, gropile lăsate în urmă de muncitori s-au umplut cu apă, dând naştere unui întreg ecosistem. Cum turbăriile au fost la mare căutare zeci de ani, muncitorii au săpat canale şi şanţuri prin care să transporte marfa şi pe ei în siguranţă.

Citeşte şi Destinaţii: Top 6 plaje din Europa cu apă ireal de albastră

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!