Destinaţii exotice de 1 Mai

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ce poate fi mai frumos decât să stai tolănită într-un hamac, să asculţi freamătul mării, în timp ce savurezi un cocktail tropical? Deşi ne-am întors mai ieri din minivacanţa de Paşte…
… cu toţii ne gândim deja la următoarea escapadă, fie şi numai ca remediu pentru nerăbdarea cu care o aşteptăm.
 
Pentru că ne mai despart doar trei săptămâni până la redeschiderea sezonului estival, este bine să analizezi de pe acum ofertele agenţiilor de turism, care şi-au făcut deja ofertele pentru minivacanţa de 1 Mai.  
 
Aşadar, în caz că nu ţi-ai făcut încă planuri, iată câteva opţiuni turistice, destinaţii exotice în ţară sau peste hotare.  

Hotel plutitor în Delta Dunării

 
Începem, fireşte, cu litoralul românesc, pentru promovare meleagurilor autohtone şi îţi propunem un sejur inedit în Delta Dunării.  
 
Hotelul Plutitor GG Gociman este, fără îndoială, cel mai inedit loc de cazare de unde poţi admira îndeaproape exotismul şi totodată pitorescul peisaj al Deltei, unul dintre cele mai frumoase locuri româneşti.   
 
Hotelul GG Gociman este un vas de croazieră de patru stele, care oferă confortul unui hotel de lux şi te poartă, în acelaşi timp, în mijlocul naturii. Este singurul hotel de la bordul căruia poţi să pescuieşti sau să faci plajă în mijlocul Deltei.
 
Pentru un sejur de patru zile, în perioada 30 aprilie – 3 mai, vei plăti pentru o cameră dublă 269 de euro.  

Vama Veche

Dacă te numeri printre cei care îşi încărcă bateriile într-un mod dinamic, Vama Veche promite distracţie cât cuprinde. Muzică bună, concerte de anvergură şi focuri de tabără nocturne sunt emblema staţiunii în fiecare an de 1 Mai.
 
După o astfel de noapte te poţi relaxa în linişte la unul dintre hotelurile de pe plajă, care oferă servicii foarte bune. La Hotel Jakuzzi, de exemplu, pentru un sejur de trei zile (două nopţi) plăteşti 290 de lei, cu mese, grătar de 1 Mai, jacuzzi sau jocuri de societate incluse. 
 
O altă opţiune poate fi hotelul Primavera, o pensiune de trei stele. Pentru aceeaşi perioadă plăteşti aici 105 lei dacă vrei cameră dublă sau 85 lei pentru una de trei persoane.

Ofertele sunt propuse de agenţia de turism Air Service şi sunt valabile în perioada 30 aprilie – 02 mai. 
 

Nisipurile Aurii din Bulgaria

La rândul ei, Bulgaria a început să înflorească de câţiva ani turismul pe Nisipurile ei Aurii, datorită serviciilor de calitate şi a preţurilor accesibile. Nu este de mirare că mulţi români preferă Bulgaria în locul litoralului nostru.  
 
Astfel, la hotelul Pliska, aflat foarte aproape de plaja aurie te poţi caza cu 14 euro, cu mic dejun inclus, sau demipensiune, la 20 de euro. Pentru camerele duble, şi condiţii de trei stele, plăteşti pentru o noapte 8 şi respectiv 14 euro – la demipensiune – cu mic dejun inclus, la care se adaugă un supliment de 6 euro pe zi pentru adulţi şi 3 euro pentru copii.

Tarifele sunt valabile în perioada 28 aprilie – 7 mai.  Oferta este propusă de agenţia Infinity Travel, care dispune şi de transport cu autocarul pentru 40 de euro.  
 

Plaja South Beach 

Tot pentru Bulgaria, agenţia Balneo Turism propune sejururi de două şi trei nopţi cu servicii „all inclusive”, în staţiunea Saint Constantine, pe plaja South Beach.
    
Astfel, la hotelul Dolphin de patru stele dacă alegi camera single, vei plăti 84 de euro şi 60 euro în cazul camerelor duble.  
 
Pentru un sejur de două nopţi, plăteşti 40 de euro şi respectiv 56 de euro în cameră dublă sau pentru o singură persoană.  
 
Preţurile sunt valabile pentru perioada 30 aprilie – 3 mai.  

Turcia

Fascinantă şi exotică, Turcia rămâne o destinaţie preferata de turişti an de an, aşa că nu aveam cum să o excludem de pe lista ofertelor de 1 Mai. Preţurile pornesc aici de la 115 euro şi ajung până la 300 euro, sau mai mult.  
 
Prin agenţia Boreal Tours, de pildă, te poţi bucura de un sejur de de 3 zile, pentru care plăteşti aproape 400 de euro (299 euro plus 95 euro, taxe de aeroport). Preţul este mai „piperat”, dar pachetul presupune un sejur turistic pe traseul Russe, Veliko Tarnovo, Stara Zagora, Edirne, până în Istanbul, cu tur pietonal în Sultanahmet, unde poţi vizita cele mai frumoase biserici şi moschei de aici, sau Palatul Scufundat.
 
Oferta este disponibilă în perioada 29.04 – 02.05, iar cazarea este asigurată la hoteluri de trei şi patru stele, precum Holiday Point.
 

Spania – Malgrat de Mar

         
Dacă vrei să petreci de 1 Mai în Spania, o opţiune poate fi Malgrat de Mar.  
 
La un hotel de patru stele, cum este Calella Palace, pentru un sejur de 7 zile (în perioada 01.05 – 08.05), plăteşti 365 de euro pentru servicii „all inclusive” şi cameră dublă.  
 
Preţul include biletul de avion şi transportul la hotel, precum şi un tur de o zi în Barcelona. Oferta este valabilă prin agenţia Ideemax Tour.  

Tunisia – Monastir sau Sousse


Cei care vor să reîntâlnească mirajul şi exotismul Tunisiei, pot plăti pentru o vacanţă de o săptămână între 200 şi 400 de euro.  
 
Pentru şapte nopţi şi servicii de trei stele la hotelurile Skanes El Hana şi Chems El Hana scoţi din buzunar aproximativ 200 de euro, iar la cele de patru stele, precum El Mouradi Skanes sau Ruspina, preţurile nu depăşesc 280 de euro.  
 
Oferta Elysse Turism include billetul de avion, fără taxă de aeroport, micul dejun şi transferurile aeroport – hotel – aeroport.  

Paralia Katerini

O staţiune fascinantă şi plină de viaţă, Paralia Katerini este perla litoralului din Grecia de Nord, situată între Salonic şi Muntele Olimp.
 
Deloc scumpă, Grecia te ispiteşte cu sejururi tentante pentru în minivacanţa de 1 Mai, începând de la 80 de euro pentru 4 şi chiar 5 nopţi.
 
Astfel, în perioada 28/29 aprilie – 03 mai, la vila Thalassa plăteşti 79 euro pentru patru nopţi şi 99 euro pentru un sejur de cinci. 
 
Poţi alege şi hotelul Sunny, pentru 89 euro sau 109 euro, sejurul mai lung de cinci nopţi, iar la hotelul de trei stele Regina Mare preţurile urcă de la 129 euro până la 159 euro pe sejur, cu mic dejun inclus. 
 
Ofertele sunt propuse de agenţia Elysse Turism şi poţi opta atât pentru sejur individual, cât şi pentru cel cu autocarul. 

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro