De ce aleg femeile bărbaţi nepotriviţi?

De Raluca Cristea, pe

De ce se îndrăgostesc femeile de bărbaţi nepotriviţi? Şi când îşi dau seama, de ce continuă în aceeaşi relaţie sperând că lucrurile se vor rezolva?

Când stau de vorbă cu mine, creionez portretul bărbatului pe care mi-l doresc de parcă l-aş visa în fiecare noapte – entuziast, atent, afectuos, inteligent şi cu ochi frumoşi. Dar cu practica stau prost, în sensul că atunci când îl văd pe EL (un oarecare el), inima o ia razna şi creierul ia pauză.


Nu sunt singură. Ooo nu! Mi se alatură milioane de femei care se zbat într-o relaţie complicată cu un bărbat care nu este pentru ele, dar pe care l-au ales entuziasmate şi încrezătoare în viitor. Şi pentru că nu sunt singură, astăzi scriu o lecţie pentru mine şi pentru oricine are nevoie.

1. Dacă te-ai săturat să-ţi meargă prost în dragoste, de ce persişti în aceleaşi greşeli de vânătoare şi alegere a masculului feroce?

2. Nu te-ai plictisit să începi şi să închei fiecare zi într-o permanentă aşteptare, acumulând dezamăgiri în timp ce pe fundal se aud melodii siropoase? Sau tu crezi cumva în ,,dacă iubeşti treci peste orice”?

3. Ce logică există în faptul că eşti permanent atrasă de bărbaţi care nu te merită? N-ar fi mai bine să îţi asociezi imaginea şi nu numai cu un bărbat care chiar te vrea şi se simte bine cu tine?

Sunt 3 seturi de întrebări pentru o discuţie sinceră cu tine însăţi. Orice om greşeşte, oricine poate cădea pradă tentaţiei unui corp bine facut, unor vorbe bine spuse sau unor impresii dintr-un anumit moment al vieţii. Important este să te maturizezi şi să renunţi, pentru binele tău, la norişori, săgeţi ale lui Cupidon, vise proiectate în viitorul îndepărtat şi aşa mai departe…

De multe ori noi, femeile, nu alegem de la început bărbatul nepotrivit. Bărbatul se dovedeşte apoi nepotrivit, pentru că el a fost alegerea de la un moment dat în trecut, cand şi noi şi el eram altfel poate. Când îl vezi pentru prima dată, te poţi ghida după o serie de semne despre care unii spun că nu dau greş – mimica feţei, gesturile, timbrul vocal, hainele, dar nu poţi prezice niciodată cum va fi de fapt.

Aşa că, el a fost bărbatul potrivit pentru tine să zicem, luna trecută, însă luna asta s-a întâmplat ceva ce v-a schimbat pe amândoi sau pe unul dintre voi şi v-a transformat în incompatibili. A ţinut atat cât aţi fost unul pentru celălalt, dar acum este momentul să renunţi. Este o lecţie.

Şi dacă lista ta de relaţii eşuate nu este mică, nu te mai raporta mereu la ce face el, la cum se poartă cu tine. Iubeşte-te întâi pe tine, cu măsură, ca să poţi fi iubită cel puţin la fel de mult. În fond, tu cu tine sunteţi cuplul pentru toată viaţa.

Concluzia? Femeile aleg bărbaţi nepotriviţi din teamă, curiozitate, imaturitate sau pur şi simplu, pentru că aşa trebuie.


Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!