Ce trebuie să faci pentru a cumpăra o stea

De Nicoleta Galeteanu, pe

Dacă nu te-ai născut sub o stea norocoasă, atunci îţi poţi cumpăra una. Winona Ryder, Nicole Kidman şi Prinţesa Diana au deja câte o stea pe cer. Putem să cumpărăm…
… pământ pe Lună, în curând vom merge în concediu în spaţiu şi ne putem comanda deja aştrii de pe cer. Prin telefon, online sau prin poştă.

Există, iată, cadouri pentru toate gusturile exclusiviste, diferenţa dintre cele trei oferte e că doar ultima este accesibilă.

Cum „ajungi” la stele

Aşadar, dacă rama de fotografie a devenit un cadou mult prea comun, o stea din cele aproape un trilion existente în galaxia noastră va fi cu siguranţă unul deosebit.

Procedura este foarte simplă: intri pe cumparaostea.ro, completezi formularul, pentru care nici nu este nevoie să te înregistrezi pe site, şi aştepţi confirmarea comenzii. Sună ca o comandă la pizza, dar care poate fi expediată în peste 80 de ţări din întreaga lume.

Mai mult decât atât, cei de aici te ajută să alegi o stea potrivită în funcţie de constelaţiile vizibile în România (52), de semnul zodiacal, sau pentru cineva care locuieşte în altă parte a lumii.

Oferte la pachet şi discounturi

La fel ca şi în cazul ofertelor turistice, poţi alege pachete standard sau „deluxe”, iar preţurile pentru astfel de achiziţii excentrice sunt de 195 de lei şi respectiv 250 de lei. Mai mult, beneficiezi şi de discounturi pentru comenzi mai mari.

Ambele pachete conţin certificatul de înregistrare al stelei, harta astronomică, unde găseşti steaua ta marcată cu roşu, informaţii şi instrucţiuni despre cum să o identifici şi o fotografie cu astrul tău. Dacă preferi pachetul Deluxe, primeşti în plus un CD cu un planetariu virtual.

Toate stelele care primesc nume sunt înregistrate în Catalogul Stelar Armilar, distribuit anual marilor observatoare astronomice din Europa şi America de Nord.

Toate miliardele de stele pot fi identificate

Cei care îşi fac griji că steaua lor ar putea fi cumva înstrăinată, cei de la Registrul Astronomic îi asigură că odată denumită, o stea nu mai poate fi vândută din nou. Deşi nu se deosebesc între ele, stelele nu pot fi confundate.

Acestea pot fi identificate precis prin coordonate astronomice, telescopice, constelaţii şi, mai nou, prin cataloagele stelare. Unele pot fi vizibile cu ochiul liber, în timp ce altele, doar cu binoclul sau telescopul.

Iar dacă nu eşti mulţumită de cadou, poţi returna Pachetul Stelar în termen de 10 zile şi primeşti banii înapoi. Nu însă şi în cazul în care ai ales tocmai o stea căzătoare.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!