Cum să scoți bani de la bancomat fără să fii păcălit. Atenție la tasta 5!

De Adina Radu, pe Ultimul update Marți, 15 martie 2022, 11:44

Poate ai aflat de la știri că o nouă metodă de furt face ravagii în toată Europa. Skimmingul este o metodă modernă de a fura datele și banii celor care folosesc bancomatele. Un aparat este plasat pe bancomat și cu ajutorul acestuia se fură toate datele stocate pe banda magnetică a cardului. Lângă bancomat există o cameră video care înregistrează când se introduce PIN-ul.

În afara faptului că hoții pot fura banii de pe card, pot fura și datele personale ale persoanei care deține cardul.

Trebuie să învățăm să ne protejăm de skimming. Citește sfaturile noastre pentru a afla cum te poți proteja față de skimming.

  • Verifică bancomatul

Înainte de a introduce cardul, verifică dacă masca bancomatului se mișcă, dacă are părți care se diferențiază de restul bancomatului. Orice culoare suspicioasă, orice material diferit ar trebui să îți atragă atenția să eviți acel bancomat. Fanta în care se introduce cardul nu trebuie să se miște sau să fie scoasă cu totul. Tastatura nu trebuie să se miște sau să pară mai ridicată.

  • Acoperă tastatura când tastezi PIN-ul

Fiecare card are un PIN sau un număr de securitate. Ai grijă să acoperi cu mâna tastatura atunci când începi să tastezi PIN-ul cardului.

  • Verifica tasta 5

Tastatura originală bancomatului are o proeminență pe tasta 5. Dacă nu regăsești această denivelare și tastatura este perfect netedă, nu folosi acel bancomat.

  • Evită bancomatele din stradă

Încearcă să folosești întotdeauna bancomatele din interiorul băncii. Ele sunt supravegheate video și hoții nu ar risca să monteze aparate de copiere a datelor de pe card pe aceste bancomate.

  • Monitorizează-ți contul bancar

O activitate pe care ar trebui să o faci regulat este să îți verifici balanța contului. În acest fel vei afla dacă cineva ți-a copiat cardul și face cumpărături în numele tău.

Sursa foto 123rf

Citește și Un bucureştean a băgat o sută de lei în bancomat şi a scos 500 de lei

Citește și O fetiţă de 12 ani dă de pământ cu sistemul bancar mondial

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!