Steve Jobs – cele mai interesante replici

De Erika Chivu, pe

Steve Jobs a fost un geniu al afacerilor şi tehnologiei, dar şi un personaj excentric, cu un simţ al umorului foarte special. Fiecare conferinţă de presă a sa a fost…
… un adevărat one-man show la care cei prezenţi se distrau copios.

Iată cele mai amuzante şi interesante dintre replicile oferite de Steve Jobs jurnaliştilor, fanilor şi rivalilor săi.

– Vrei să-ţi petreci toată viaţa vânzând apă cu zahăr sau vrei să schimbi lumea? – replica prin care Steve l-a convins pe directorul unei firme de răcoritoare să conducă Apple.

– Din păcate, oamenii nu se revoltă împotriva Microsoft. Aştia sunt oamenii…

– Nu mă interesează să fiu cel mai bogat om din cimitir. Eu vreau să mă duc seara la culcare ştiind că am realizat ceva minunat.

– Pentru mine, cel mai mare ajutor în luare deciziilor importante a fost gândul că voi muri în curând. Pentru că aşteptările noastre, mândria, teama de eşec, toate pălesc în faţa morţii lăsând la vedere doar ce este important.

– Uneori, când faci inovaţii faci şi greşeli. E mai bine să le recunoşti rapid şi să-ţi continui munca la celelalte inovaţii.

– Nu poţi pur şi simplu să întrebi clienţii ce vor. Până când construieşti ce vor ei, îşi vor dori altceva.

– Întotdeauna am furat cu neruşinare ideile geniale.

– De când sunt aici, nicio altă corporaţie n-a încercat să ne „înghită”. Cred că se tem de gustul pe care l-am avea.

– Butoanele de pe ecran le-am făcut atât de frumoase încât o să vă vină să le lingeţi – despre noua interfaţă a unui din produsele sale.

Steve Jobs - cele mai interesante replici

– Ai facut un tort delicios, dar i-ai pus rahat de câine în loc de glazură – despre munca unuia din programatorii săi.

– Primesc 50 de cenţi fiindcă mă prezint la job în fiecare zi. Iar ceilalţi 50 de cenţi îi primesc sau nu, în funcţie de performanţele mele – despre faimosul salariu de numai 1 dolar pe care îl primea la Apple.

– Asta se întâmplă când uzi un MacBook Pro. Acestor maşinării nu le place apa. Mi se pare că încerci să găseşti un alt vinovat în afară de tine însuţi – răspunsul dat unui client care se plângea că trebuie să plăteasca „diagnosticul” unui produs pe care a scăpat apă.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!