Cele mai strălucitoare oraşe de Crăciun

De Nicoleta Galeteanu, pe

Finalul de an îmbracă marile metropole ale lumii în haine de Sărbătoare, Crăciunul fiind una din puţinele Sărbători care se celebrează pe întreg globul de zeci de ani. Milioanele de beculeţe…
… şi podoabe care se aprind în noaptea de Crăciun, marchează cu mare fast startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă.
 
Comercializarea Sărbătorilor a făcut dintr-o tradiţie religioasă şi istorică un spectacol mediatic, iar marile Capitale au devenit locuri turistice populare pe lista atracţiilor preferate de turişti.  
 
Însă, cum ar fi atmosfera de Crăciun fără milioanele de beculeţe care împodobesc anual cele mai importante artere din oraşe? 

Deşi criză financiară se resimte şi în buzunarul Moşului, iar bugetele sunt tot mai strâmtorate, acest lucru nu împiedică autorităţile să celebreze cum se cuvine Sărbătorile de Iarnă, aprinderea beculeţelor în Noaptea de Crăciun devennind cu fiecare an un obicei aproape sacru.   

Iată cum s-au pregătit locuitorii celor mai importante metropole şi ce decoruri inedite au realizat în acest an de Sărbători. 

Bradul de Crăciun din Piaţa Rockefeller  
 
Cel mai faimos brad de Crăciun din lume este, fără îndoială, cel care se înaltă în fiecare an în piaţă Rockefeller Center din New York. Împodobit cu sute de beculeţe şi câţiva kilometri de ghirlande luminoase, bradul din Centrul Rockefeller este unul dintre cei mai fastuoşi pomi de Crăciun din lume, înalt de peste 15 metri.

Cu o tradiţie de 70 de ani, aprinderea bradului în noaptea sfântă luminează tot bulevardul central, care este, la rândul lui, o „fortăreaţa” fascinantă de lumini şi becuri colorate.  

Cele mai strălucitoare oraşe de Crăciun Paris, „Oraşul luminii” 
 
„Luna luminii” în „oraşul luminii”. În Paris totul este luminat de Crăciun.

În fiecare an de Sărbători, podoabele de iarnă împânzite peste tot în oraş, pe poduri, clădiri, copaci şi, nu în ultimul rând, pe Turnul Eiffel, fac din Paris un centru luminos care eclipsează de departe oraşele din împrejurimi.

Toate cele 35 de podurile de peste Sena sunt împodobite cu instalaţie albă sau galbenă, care transformă fluviul parizian într-o oglindă de cristal, în timp ce copacii viu coloraţi împrejmuiesc că un gard viu bulevardul Champs-Elysees.  
 
Piaţa de Crăciun din Birmingham  
 
Frankfurt Christmas Market, aşa cum o numesc englezii, este o altă atracţie specială de Crăciun şi una dintre cele mai îndrăgite locuri pentru turiştii din întreagă lume. De fapt, toate oraşele din Anglia strălucesc, unele mai frumos decât celelalte, aşa încât magia şi atmosfera specifice Crăciunului te însoţesc pretutindeni.

Nu în ultimul rând, Trafalgar Square din Londra găzduieşte anual cel mai frumos brad din Marea Britanie, cu sute de beculeţe şi podoabe strălucitoare.  
  
Anul acesta însă, cea mai mare atracţie este o căsuţă din satul Haughton, Staffordshire. Scopul multitudinii de lumini şi decoraţiuni este strângerea de fonduri pentru cauze caritabile locale. 

Capitala Spaniei se înscrie şi în acest an în rândul oraşelor fascinante, care găzduiesc o atmosferă magică de Sărbători. Încântător şi vesel, Madridul este un spectacol de lumini. Varietatea instalaţiilor agăţate deasupra bulevardelor şi pe clădiri creează o ambianţă specială în oraş, iar luminile păstrează viu oraşul până târziu în noapte. 
 
Seul Plaza, Coreea de Sud 

În acest an, Crăciunul asiatic s-a instalat deja în centrul capitalei, în Seul Plaza, unde se înaltă adevărate construcţii electrizante. Lumini colorate şi ornamente impresionante, clădiri îmbrăcate în ghirlande şi pomi ridicaţi semeţ sunt atracţii impresionante pentru oricine ajunge aici de Crăciun.

Cele mai strălucitoare oraşe de Crăciun
Extravagant, luminos şi totuşi liniştit, Beijing pedomina, de departe, atmosferă Sărbătorilor de Iarnă.

Copaci strălucitori, lumini albastre, clădiri colorate, toate creează o ambianţă exclusivista capitalei. 

Deşi oraşul celebrează cu mare fast, Japonia este una dintre ţările unde Crăciunul nu este recunoscut că sărbătoare naţională, în schimb, oamenii obişnuiesc să împartă cadouri.  
  
În cealaltă parte a globului, America de Sud păstrează o puternică simbolistică religioasă. În plus, în majoritatea localităţilor, sunt realizate reprezantari ale staului din Betleem.

Însă unul din cele mai importante evenimente care marchează începerea Sărbătorilor de Iarnă este reprezentat de Seara Luminilor din Columbia, întreg oraşul fiind acoperit de o puzderie de lumini, care plutesc pe râuri, lacuri, luminează copaci, cladiri, parcuri si oamenii de pe stradă. 
 
Nu în ultimul rând, Festivalul Luminilor de Iarnă de la Cascada Niagara luminează oraşul Ontario, Canada, timp de două luni pe an, iar în fiecare seară de vineri a festivalului, focuri de artificii luminează cascada.  

Sărbători ale Luminii au loc în aproape în toate marile capitale de pe Glob. Oraşele aproape că se întrec în realizarea celor mai deosebite şi atrăgătoare jocuri de lumini, mai excentrice sau mai conservatoare, însă atmosfera de basm se păstrează autentică şi feerică în fiecare an.
  
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro