Cele mai romantice citate de dragoste din cărți

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 14 octombrie 2019, 17:43
Mințile luminate găsesc întotdeauna cele mai frumoase cuvinte despre iubire, iar cel mai bine sunt înțelese de cei care au parte din plin de acest sentiment.

Am făcut o selecție de citate dintre cele mai romantice, întâlnite în operele celor mai talentați scriitori.

”Ar trebui să existe și cea de-a 11-a poruncă: Să nu te schimbi niciodată”, Jonathan Safran Foer, ”Totul este iluminat”.

”Este un pericol mortal pentru toți bărbații. Este frumoasă, fără să fie conștientă de asta, și este posesoarea unui șarm de care habar nu are. Este ca o capcană întinsă de către Natură: un trandafir dulce și parfumat din petalele căruia Cupidon pregătește atacul”, Edmond Rostand, Cyrano de Bergerac.

”Voi cei ce suferiți pentru că iubiți, iubiți încă și mai mult. A muri din dragoste înseamnă a trăi în ea”, Victor Hugo, ”Mizerabilii”.

”Nu știu din ce sunt făcute sufletele noastre, dar știu că sunt identice”, Emily Bronte, ”La răscruce de vânturi”.

”Sufletele se întâlnesc pe buzele îndrăgostiților”, Percy Bysshe Shelley,  ”Prometeu descătușat”.

„Nici un alt om nu știe nimic despre dragostea altuia. Este întotdeauna un alt miracol sau un alt blestem – și fiecare om este destinat să și-l poarte singur, fără putință de evadare, fără nădejdea unei destăinuiri care să comunice cu adevărat substanța. Zadarnice sunt toate confesiunile în dragoste; chiar dacă e mărturisită, rămâne neînțeleasă celuilalt, fiecare o traduce prin experiența lui, și deci nimeni nu o poate judeca”, Mircea Eliade, ”Întoarcerea din Rai”.

”Maitreyi mi s-a părut, atunci, mult mai frumoasă, în sari de culoarea ceaiului palid, cu papuci albi cusuți în argint, cu șalul asemenea cireșelor galbene, și buclele ei prea negre, ochii ei prea mari, buzele ei prea roșii creau parcă o viață mai puțin umană în acest trup înfășurat și totuși transparent, care trăia, s-ar fi spus, prin miracol, nu prin biologie. O priveam cu oarecare curiozitate, căci nu izbuteam să înțeleg ce taină ascunde făptura aceasta în mișcările ei moi, de mătase, în zâmbetul timid, preliminar de panică, și mai ales în glasul ei atât de schimbat în fiecare clipă, un glas care parcă ar fi descoperit atunci anumite sunete”, Mircea Eliade, ”Maitreyi”.

”În aritmetica iubirii, unu plus unu fac totul, iar doi minus unu este egal cu 0”, Mignon McLaughlin, ”The Complete Neurotic’s Notebook”.

“Aţi dori să iubiţi, dar nu puteţi, o întrerupse Bazarov. Iată în ce constă nenorocirea dumneavoastră”, I. S. Turgheniev, ”Părinți și copii”.

„Iubirea îndură mai ușor absența sau moartea decât îndoiala sau trădarea”, Andre Maurois, Climate.

”Focul dragostei sfârșește întotdeauna în cenușă.

– Eu cred că pasiunea e cea care sfârșește în cenușă. Dar e cel mai bine așa; pasiunea trebuie să facă loc unor lucruri mai bune-dragostea adevarată”, Richard Paul Evans, ”Floarea-Soarelui”.

Foto: 123rf.com

Vezi și cele mai frumoase mesaje de dragoste

Iti recomandam sa citesti si aceste carti de dragoste

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!