Cele mai optimiste melodii din toate timpurile

De Nicoleta Galeteanu pe

Printre versuri despre iubiţi părăsiţi şi dragoste neîmpărătşită, există melodii care au puterea să te facă să zâmbeşti şi să îţi transmită o doză consistentă de optimism.
Indiferent care ar fi cauza unei posibile stări deplorabile în care te-ai putea afla, iată aici 8 melodii memorabile care îţi vor reda numaidecât optimismul.

Smile – Nat King Cole

„Zâmbeşte chiar de ai inima îndurerară,/ Zâmbeşte chiar şi de ar fi frântă”… este mesajul lui Charlie Chaplin, transmis de vocea caldă şi înduioşătoare a lui Nat King Cole care te unge pe suflet.

Muzica este compusă de legendarul actor al filmului mut, în timp ce versurile sunt scrise de John Turner şi Geoffrey Parsons.

Don’t Worry, Be Happy – Bobby McFerrins

Nu există persoană care să nu fi fredonat refrenul încântător care i-a asigurat lui Bobby McFerrin reputaţia celui mai optimist artist din anii ’80.

Compus de însuşi cântăreţ, textul conţine un mesaj plin de înţelepciune, ceea ce dă melodiei nota unei pilde muzicale.

„Fiecare avem probleme,/ Dar dacă îţi faci griji le faci de două ori mai mari./ Nu-ti face griji, fii fericit,/ Nu-ti face griji, fii fericit acum”.

Ascultă cele mai frumoase hituri de vară din toate timpurile.

James Brown – I Got You

Cunoscută mai bine după tiltul „I Feel Good”, cu acest magnific şi electrizant cântec James Brown dă lovitura în 1965, fiind, de departe, cel mai faimos hit al artistului, auzită şi astăzi în reclame.

Este atât de optimistă că aproape te-a convins să îţi doreşti să găteşti ceva.

Somewhere Over The Rainbow – Israel Kamakawiwo’ole

Este una dintre cele mai frumoase melodii închinate curcubeului, intrepretată de probabil cel mai important cântăreţ de origine hawaiană, prin care artistul rămâne nemuritor.

Versurile înălţătoare, vocea sa liniştitoare te fac să crezi că poţi atinge curcubeul.   

Friday I’m in Love – The Cure

Lansată de o trupă de gothic rock sobră, mesajul celor de la The Cure este de două ori mai optimist decât şi-au propus să transmită. Chiar dacă versurile propun în majoritate scenarii destul de pesimiste, ideea este că indiferent de acestea, există o zi rezervată iubirii. Iar asta nu înseamnă decât puterea de a spera şi de a te sustrage gândirii negative.

Iată mai jos exuberanta declaraţie a băieţilor „vindecători”.

„I don’t care if Monday’s blue,/ Tuesday’s gray and Wednesday too,/ Thursday I don’t care about you,/ It’s Friday, I’m in love”.

I’m Coming Out – Diana Ross

Lansată în 1980, melodia a devenit un hit veritabil cu care Diana Ross a câştigat adulaţia publicului. Nici nu ar fi fost greu de intuit având în vedere ritmul vesel, mesajul tonifiant şi refrenul uşor de fredonat care au făcut ca melodia să devină un imn al generaţiei acelei perioade.

Here Comes The Sun – Beatles

Un superb mesaj de însufleţire transmis de Beatles, „Here Comes The Sun” este cea mai veselă şi optimistă melodie a legendarilor rockeri din Liverpool ai anilor ’60.

Happy Together – The Turtles

„Happy Together” este un alt cântec memorabil ce evocă imaginea cerului albastru tangibil, al viselor care se pot îndeplini şi a vieţii fericite şi împlinite. Pentru toate acestea soluţia o reprezintă, desigur, dragostea, epicentrul optimismului absolut şi al împlinirii fiecăruia. 

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro