Cele mai neinspirate melodii româneşti de iarnă

De Nicoleta Galeteanu, pe

În fiecare an de sărbători, un întreg alai întreg de colinde şi cântece de iarnă ne învăluie auzul. Dar nu mereu în mod plăcut. În prag de Crăciun, artiştii îşi adaptează repertoriul la spiritul…
… sărbătorilor, numai că bucuria şi emoţia aferente sărbătorii nu aduc şi inspiraţie în creaţie.

Pentru că ne-am delectat cu topul celor mai frumoase melodii de Crăciun, se cuvine să ne oprim atenţia şi asupra celor mai neinspirate cântece de iarnă.

1. Andre – Moşule ce tânăr eşti

Mai cunoscută decât orice alt colind de Crăciun, melodia Andreelor a făcut furori în anii ’90 şi a revoluţionat, printre altele „blugii cu clape”, aşa cum descoperim în versurile lor moda în discoteci de atunci.

Născută probabil din fanteziile ascunse cu Moş Crăciun ale celor două adolescente, acestea au dat lovitura cu hitul lor, deşi au frânt inimile copiilor cu imaginea recreată de acestea lui Moş Crăciun.

2. Nico – Dragoste de iarnă  

O voce sonoră în muzica românească, Nico ocupă un loc mai bun în topul nostru decât cel de la Eurovision.

Cu o melodie compusă de Alin Radu, Nico ne-a captivat mai mult cu textul său cântat, extrem de profund şi inspirativ, compus de acelaşi autor.

„Văd, fulgi de zăpadă, cum stau să cadă, / Mă prind în vraja lor, / Trec, oameni pe stradă, paşii în grabă, / Rămân în urma lor.”
„Ninge iar, ninge, ninge, ninge iar… Lalalala…”

3. Andra – Vis de iarnă

Iată un videoclip drăguţ cu Andra în balansoar, într-un peisaj frumos de iarnă. Dacă asculţi şi melodia, după vocea ei tremurândă, îţi poţi da seama ce ger a îndurat Andra ca să filmeze clipul.

Cu o tonalitatea haotică, linia melodică se pierde complet.

Ascultă pe pagina următoare şi alte melodii neinspirate de Crăciun.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!