Cele mai bune continuări ale filmelor celebre

De Nicoleta Galeteanu, pe

Continuările cinematografice nu sunt întotdeauna mai bune ca producţiile precedente. Din contră, regizorii se bazează că noul film va culege laurii succcesului…
 …anterior pe care l-a câştigat seria, idee care, din păcate, este tot mai des aplicată în scenariu.

Ca să nu îţi mai pierzi timpul căutând printre filme vechi, ţi-am pregătit noi câteva continuări care sunt net mai bune decât originalul.

1. Aliens

Filmat la 57 de ani faţă de originalul din ’79, pelicula lui James Cameron (1986) ia locul fără echivoc capodoperei originale.

Un blockuster de acţiune şi science – fiction, producţia a benficiat desigur şi de tehnici de filmare mai avansat, dar măiestria regizorului a vorbit de la sine în ochii membrilor Academiei, care l-au nominalizat în acel an la şapte premii Oscar.

2. Terminator 2: Judgment Day

Cu un scenariu mai bun, efecte speciale extraordinare – antieroul care se tranformă din metal în lichid – şi un Schwarzenegger memorabil, filmul a clasat seria în cea mai bună franciză de acţiune a anilor ’90.

Deloc întâmplător, filmul este regizat de prolificul James Cameron.
Cât despre primul film din şi ’84, „Hasta la vista, baby”!

3. The Godfather II

Contribuţia lui Marlon Brando este fără îndoială una magnifică în primul film din seria iconică a lui Francis Ford Coppola, dar cu toate acestea, continuarea s-a bucurat de mai multe aprecieri din partea publicului şi a criticilor. În lipsa lui Marlon Brando, Robert De Niro, Al Pacino şi Robert Duvall reprezintă distribuţia grandioasă ce face cinste faimosului roman scris de Mario Puzo.

4. Desperado

Înlocuindu-l pe actorul Carlos Gallardo în filmul legendar „Desperado”, în rolul lui „il mariachi”, Antonio Banderas aduce în atenţie proiectul până atunci mediocru lansat de regizorul Robert Rodriguez.

Un rol care îi vine mănuşă actorului hispanic şi cu care rămâne în memoria publicului, până în ’98, când intră în pielea lui Zorro.

5. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

În contextul în care ultimul film a dezamăgit cu finalul său deloc inspirat, dar nu numai atât, filmul lui David Yates poate fi considerat de departe cea mai bună continuare din serie.

Întrunind efecte speciale deosebite, mister, suspans, interpretari actoriceşti bune, dar mai ales un scenariu frumos şi captivant, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix” este filmul pe care ţi-l recomandăm din seria longevivă şi de succes.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!