Ce spune despre tine tipul de vin preferat

De Unica.ro pe

Vinul este o băutură fină, dar o poți aprecia și fără să fii un degustător profesionist din sudul Franței. Așa cum outfiturile pe care le alegem sau machiajul preferat pot transmite un mesaj celor din jur legat de personalitatea noastră, așa și vinul pe care îl alegem poate avea o semnificație pentru ceilalți.

De exemplu, există unele vinuri pe care doar cunoscătorii le comandă, în timp ce altele au o aromă subtilă, capabilă să satisfacă preferințele oricui. Unele vinuri sunt dulci, altele au un gust sec, ușor amărui și acidulat, iar altele sunt îmbogățite cu note discrete de fructe de pădure sau condimente, pe care doar un nas fin le poate detecta. Indiferent ce ai alege însă, opțiunea ta poate spune ceva despre personalitatea ta, despre stilul tău de viață și despre cât de bine cunoști vinurile:

Rose

Vinul rose este adeseori preferat de femei, așa că dacă acesta este preferatul tău înseamnă că cei din jur îți apreciază feminitatea și personalitatea sociabilă, prietenoasă și optimistă. Persoanele care comandă un pahar de vin rose adoră să îl bea într-o seară caldă de vară, cu prietenele la o terasă sau la o întâlnire, și să se bucure de timpul liber petrecut în oraș. De regulă, băutorii de rose sunt încrezători, optimiști și nu lasă nicio grijă să le dea peste cap atitudinea pozitivă față de viață.

Chardonnay

Băutorii de Chardonnay sunt percepuți ca fiind îndrăzneți, aventuroși și plini de curaj. Știu exact ce își doresc de la viață și își comandă paharul de Chardonnay fără să se mai uite peste meniu. Le place să aibă discuții pline de substanță, care să îi intrige, să îi provoace și să îi facă să își folosească imaginația și se feresc cât pot de des de discuțiile banale, făcute doar din politețe.

Sauvignon Blanc

Dacă bei de obicei Sauvignon Blanc înseamnă că te simți suficient de stăpână pe cunoștințele tale de franceză pentru a articula împreună aceste două cuvinte, încrezătoare că le-ai pronunțat bine. De regulă, cei care preferă acest soi sunt persoanele cool dintr-o încăpere. Însă asta nu înseamnă că sunt lipsiți de profunzime, ba dimpotrivă. Ei sunt cei care pot trece de la o discuție amuzantă la una plină de semnificații, pe orice temă, fără să clipească, și care reușesc să acapareze atenția în orice încăpere ar intra.

Merlot/Cabernet Sauvignon

Femeile care știu ce vor și nu au disponibilitatea de a-și pierde timpul cu nimicuri preferă, în general, vinul roșu, sec. Ele apreciază sinceritatea și stilul direct al celor din jurul lor, la fel cum știu să se bucure de un pahar de vin bun, ușor înțepător și acid. Băutorii de vin roșu sunt destul de greu de păcălit de cei din jur, au instincte bune și rareori se întâmplă să le scape ceva, chiar și mici detalii pe care alții poate că nu le observă.

Pinot Noir

Pinot Noir este vinul asociat cel mai des cu petrecerile și distracția. Aroma sa subtilă și gustul mai puțin înțepător îl fac perfect pentru cei care abia au început să petreacă și vor o băutură care să dea startul serii. Pinot Noir este genul de vin care îți lasă pete roșiatice pe buze, pe care le vei observa însă în oglindă abia a doua zi, când te-ai trezit la ora prânzului.

Prosecco

Prosecco este băutura preferată a celor care adoră vara și sunt nostalgici după vacanțele de care își amintesc întotdeauna cu mare plăcere. Dacă ai mers în Italia și ai savurat un pahar de Prosecco în timp ce așteptai să se elibereze o masă la terasa ta preferată din centrul Romei, atunci de fiecare dată când îți vei comanda această băutură te vei întoarce în acel moment, cel puțin cu gândul. Nostalgia, spiritul liber și optimismul sunt caracteristici pe care le au aproape toți băutorii de Prosecco.

(P)Material realizat in colaborare cu bautura-online.ro.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Dean Drobot

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro