Ce să faci ca să nu-ți intre apă în pantofi

De Diana Zagrean, pe
Dacă ai scos deja din dulap încălțămintea din piele întoarsă și tenișii din pânză, nu uita că primăvara, vremea este schimbătoare. Vezi ce să faci ca să nu-ți intre apă în pantofi.

Cum cureți petele de umezeală de pe piele întoarsă

Dacă te-a prins ploaia cu pantofii sau ghetele din piele întoarsă, te gândești deja că sunt distruși, pentru că vor rămâne pătați. De fapt, există metode de a curăța petele de pe pantofii din piele întoarsă, cu detergenți speciali și spumă activă, din magazin, sau în mod natural.

Dacă alegi a doua variantă, află că celebrul bicarbonat de sodiu te poate ajuta să scapi de petele de ploaie sau noroi fără să lase urme.

Trebuie doar să ai grijă mare atunci când clătești materialul, pentru a nu strica fibra.

Vezi în tutorialul de mai jos câteva sfaturi pentru curățarea petelor sau încrețiturilor care pot apărea pe pantofii din piele întoarsă.

Ce să faci ca să nu intre apă în pantofi

Dacă vrei să nu mai ai probleme pe viitor, cel mai bun lucru este să aplici un strat protector din substanțe speciale, care se găsesc în magazine.

Majoritatea sunt pe bază de uleiuri speciale și amestecuri inovatoare, care fac pantofii din piele întoarsă sau pânză să nu mai absoarbă apa deloc.

Vezi mai jos o astfel de substanță, al cărei efect pare magie curată atunci când torni apă peste pantofii tratați în prealabil.

Sursa foto teniși pe sârmă: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!