Cum să-ți amenajezi casa într-un stil american

Amenajarea cu inspirație din stilurile de design folosite de americani oferă spațiilor un aer distins, amenajat cu gust și rafinament. Dacă ești pasionată de stilul clasic regăsit în multe dintre locuințele americane, acest stil se va potrivi perfect în casa ta. Inspirația din cultura americană se concentrează în cea mai mare parte pe case, dar stilul poate fi introdus și în apartamente de dimensiuni generoase. Trebuie să te concentrezi pe echilibrul dintre confort și eleganță și să alegi o paletă de culori mai degrabă tradițională. Iată câteva dintre elementele principale ale stilului cu inspirație americană:

Schema de culori tradițional neutră

Culorile dominante în stilul american cu direcție clasică sunt cele neutre, dar rafinate. Printre acestea se numără crem, gri, galben pastelat, albastru deschis, alb sau maro. Acestea pot fi combinate pentru o dinamică aparte sau poți folosi diferite nuanțe ale unei culori pentru decorul unei încăperi întregi. Fotoliile și canapeaua sunt, de cele mai multe ori, crem sau albe, dar poți folosi și mobilier gri dacă vrei să oferi un aer contemporan casei tale. De asemenea, un element central care dictează și schema cromatică îl reprezintă mocheta. Aceasta este folosită în aproape toate locuințele americane, deoarece oferă o acoperire mai mare, mai mult confort, iar modelele actuale pot fi curățate ușor. Acestea pot fi folosite pentru toate camerele și este important să alegi nuanțe care încurajează senzația de spațiu, în echilibru cu mobilierul și culorile alese pentru pereți. Un stil inspirat din cel american trebuie să ofere o linie concretă pe care o urmează amenajarea, deoarece acesta se face remarcat tocmai prin unitatea elementelor.

Cum să-ți amenajezi casa într-un stil american

Straturi, texturi și imprimeuri

O altă caracteristică importantă a locuințelor americane o reprezintă nevoia de a crea mai multe straturi pentru un aspect fie dramatic, fie confortabil. De exemplu, aerul rustic al unei locuințe poate fi oferit de pardoseala cu parchet de lemn masiv, de culoare închisă, în contrast cu elemente precum covoare, mochete și alte textile. Acestea se potrivesc în încăperile mari sau cele de tip open space, mai ales dacă acestea sunt luminate în cea mai mare parte a zilei. Dacă ai o bucătărie open space, barul poate să despartă cu succes spațiul de living. Conceptul de open space este prezent în locuințele americane, deoarece oferă mai multe posibilități și mai multă libertate de mișcare. Pentru a nu deveni anost, designul fiecărei zone trebuie să conțină texturi specifice și să se facă remarcat prin obiecte decorative. De exemplu, imprimeurile florale sunt adesea regăsite în casele americane, fie că este vorba de fotolii, draperii sau tapet. În prezent ai posibilitatea de a combina detaliile florale simple, subtile cu elemente simple de decor.

Mobilier masiv

Ceea ce definește cu adevărat clasicul atât de prezent în stilul american este chiar mobilierul de dimensiuni mari, din lemn masiv, cu colțuri și margini proeminente. Acesta este prezent atât în living, dormitoare, cât și în bucătărie. Acestea pot avea culoarea naturală a lemnului, pot fi albe sau în diferite culori pentru un efect de accent. Mobilierul vechi și antichitățile restaurate oferă, de asemenea, personalitate stilului de amenajare clasic american. Americanii sunt interesați de tot ceea ce are o istorie și o valoare aparte, așa că nu ezită să le includă în decorul din locuință. Lemnul este un element central și este folosit atât pentru podele, mobilier, cât și pentru decorul pereților, al șemineului și chiar al ferestrelor. Tocurile acestora pot fi ascunse de plăci de lemn în aceeași nuanță ca cea folosită în jurul șemineului. Lemnul masiv oferă personalitate și pune bazele unei locuințe respectabile, fără a se demoda. O casă decorată clasic va rămâne în centrul atenției pentru mulți ani.

Dacă ai nevoie de inspirație și preferi stilurile clasice, inspiră-te din ceea ce apreciază americanii la capitolul amenajări. Cu siguranță vei putea să-ți transformi casa într-un sanctuar elegant și plin de personalitate.

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Tarkett

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!