Bob Dylan, în concert la Bucureşti

De Unica.ro pe

Chitaristul american al anilor ’60, Bob Dylan, va concerta pentru prima dată în România în această vară. Concertul este programat pe 2 iunie în Bucureşti şi va deschide turneul est-european…
… pe care artistul îl va susţine în Bulgaria, Macedonia, Serbia, Croaţia, Slovacia şi Cehia, anunţă acesta pe site-ului său oficial.
   
După o pauză prelungită în care a lipsit de pe scena muzicală, cântăreţul a revenit la sfârşitul anului trecut, când a lansat albumul cu cântece de Crăciun, „Christmas In The Heart” – realizat ca proiect caritabil – şi a apărut în primul videoclip după mai bine de zece ani.
 
Robert Allen Zimmerman, pe numele sau adevărat, s-a lansat în anii ’60 cu numele de scenă inspirat de cel al poetului american Dylan Thomas.  

Melodiile sale au devenit rapid veritabile imnuri ale mişcării hippie. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se număra „Blowin’ in the Wind”, „Knockin’ on Heaven’s Door” sau „It’s All Over Now, Baby Blue”.

O parte din cele mai apreciate cântece ale lui Dylan sunt din anii 1960, iar hiturile „Blowin’ in the Wind” şi „The Times They Are a-Changin’” au devenit embleme ale mişcărilor anti-război şi pentru drepturile civile.  
 
La începutul acestui an, Bob Dylan a ajuns din nou în fruntea topurilor muzicale din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, cu cel de-al 33-lea album de studio, lansat anul trecut, „Together Through Life„.

Bob Dylan s-a născut pe 24 mai 1941 la Duluth, Minnesota şi este cântăreţ, compozitor, muzician şi poet american.

Concertul va avea loc pe stadionul „Iolanda Balaş” din Bucureşti, iar biletele au preţuri de 130, 250 şi 350 de lei, potrivit Emagic.

Acestea pot fi achiziţionate online începând astăzi, de pe myticket.ro, sau din reţeaua magazinelor Diverta, începând de săptămâna viitoare.

În galeria video, poti asculta fragmente extrase de cel mai nou album al artistului – Together Through Life.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro