Baiețelului i-a murit cățelul, dar i-a dat o lecție de viață veterinarului

Ultimul update Miercuri, 08 iunie 2016, 16:25

Un veterinar mai în vârstă care credea că le-a văzut pe toate, a fost surprins într-o zi de un băiat de 6 ani. Acesta a povestit o întâmplare din care a învățat o lecție importantă despre viață.

“Am fost chemat într-o zi acasă la familia Dumitrache. Aveau un câine în vârstă de 10 ani, Aro care nu se simțea prea bine, nu ma mâncase de două zile. Câinele avea cancer în fază terminală și familia Dumitrache spera la un miracol. Băiețelul familiei, Matei în vârstă de 6 ani a stat tot timpul lângă Aro.

Le-am spus că nu mai pot face nimic și că recomand eutanasia, pentru ca bietul animal să nu mai sufere. Am ajuns la concluzia că eutanasia se va face în micuțul lor apartament.

Mama băiețelului m-a rugat ca Matei să rămână în camera, pentru ca va fi mai bine pentru el. Am fost de acord.

A doua zi, am venit cu toate materialele pregătite pentru eutanasie. Am avut un nod în gât când am văzut toată familia strânsă în jurul câinelui muribund.

Matei l-a tot mângâiat pe Aro, în timp ce acesta părăsea lumea aceasta. Matei nu părea nici trist, nici confuz, ci mi se părea chiar împăcat.

M-am așezat pe un scaun în timp ce familia Dumitrache făcea pregătirile pentru a duce câinele la cimitirul de animale. Am început o discuție despre faptul că oamenii trăiesc 70-80 de ani și câinii în jur de 10-13 ani.  Matei ascultând conversația noastră a venit cu o exclamație.

– Eu știu de ce e așa!

Toți ne-am întors spre el. M-a uimit mult ce a continuat să zică. Nu mai auzisem niciodată o explicație mai elocventă. Răspunsul lui chiar mi-a schimbat felul în care văd viața.

– Oamenii se nasc pentru a învăța  să iubească pe toată lumea și să fie buni! Câinii deja știu să facă aceste lucruri , așa că nu au nevoie de așa mult timp pe Pământ.”

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!