Alege vacanţele mai ieftine, după Sărbători

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ofertele agenţiilor de turism, precum şi preţul biletelor de avion sunt mai ieftine în medie cu 20-30% după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Austria, Bulgaria sau Tunisia rămân

 …destinaţii cosmopolite unde vei găsi întotdeauna o atmosferă frumoasă şi cerebrală, atât în perioada Sărbătorilor, cât şi după, cu diferenţa că în prima luna din an aceleaşi plăceri costă mai puţin. 
  
În caz că nu ai reuşit să pleci de Crăciun sau Revelion în vacanţa mult-visată, atunci este timpul să profiţi de ofertele de după Sărbători pe care le face majoritatea operatorilor de turism, pentru că sezonul de schi nu s-a încheiat, iar plajele exotice îşi aşteaptă încă turiştii.  
  
Schi sau plajă? Dar ce zici de Carnavalul de la Veneţia? Poate vrei să profiţi de reducerile din magazine sau pur şi simplu să vizitezi. Noul an vine cu o ofertă tentantă şi pentru cei care au stat acasă de Sărbători.  
Pentru împătimiţii sporturilor de iarnă, Austria şi Bulgaria rămân în topul preferinţelor şi în acest an, iar cum noi nu am prea avut zăpada pe pârtiile din ţara, ai deja două motive să ajungi aici.  
  
Un sejur de 7 nopţi în staţiunile Tirol sau Salzburgerland costă puţin peste 200 de euro de persoană, la pensiuni de trei şi patru stele. Astfel, în zona de schi Zell am See – Kaprun din Salzburgerland, la demipensiunea Haus Steger o săptămâna de vacanţă te va costa 236 euro, iar la pensiunea Bergblick de trei stele, pentru tot atâtea zile, vei plăti 227 euro, cu mic-dejun inclus.  
  
O destinaţie la fel de apreciată, Bansko este o staţiune modernă din Bulgaria, cu unele dintre cele mai bune părţii de schi din ţara, iar sezonul pentru sporturile de iarnă ţine din decembrie şi până în mai. Aici, un sejur de şapte zile la hotelul Razlog de trei stele costă 178 de euro, iar la un hotel de patru stele, precum Banderitsa, pentru şapte zile vei plăti 168 de euro, în preţ fiind incluse şi servicii extra, cum ar fi sauna, piscină sau jacuzzi. 
  
Dacă te atrag mai mult locurile călduroase, atunci Sharm El Sheik sau Tunisia sunt destinaţiile perfecte. Pentru o săptămâna de relaxare în Perla Mării Roşii, cum este denumită exotica staţiune Sharm El Sheik, poţi găsi sejururi şi cu 300 euro, în perioadă 16 – 23 iauarie, prin agenţia Klever Travel. 
Astfel, la un hotel de trei stele, precum Amar Sinai, şapte nopţi aici costă între 269 şi 329 euro, în funcţie de cameră şi servicii, în timp ce la un hotel de patru stele, cum este Sol Verginia, pentru aceeaşi perioadă de timp vei plăti 299 euro. Preţul include biletul de avion şi ghidul de turism.  
Tunisia vine cu oferte speciale deloc de neglijat, la hoteluri de trei şi patru stele, cu preţuri începând chiar şi de la 200 euro pentru un sejur de şapte zile.  
Aşadar, El Hana Beach din staţiunea Sousse propune o săptămâna, în perioada 15 – 22 ianuarie, cu 199 euro, cu servicii la standarde de trei stele şi discount de 30 la sută pentru copii, sau la hotel Marhaba, pentru 249 de euro.   
  
Şi la hotelurile de patru stele găseşti oferte avantajoase. La Skanes El Hana din staţiunea Monastir, pentru toate cele şapte zile de cazare vei plăti 289 de euro, pentru servicii garantate de patru stele. Tot aici, te poţi caza şi la hotelul El Mouradi Skanes, de patru stele, în schimbul a 349 euro, ofertă valabilă pentru aceeaşi perioadă de timp, prin agetia Klever Travel.

De asemenea, în preţ sunt incluse biletul de avion şi transferul până la hotel, precum şi ghidul în limba romană în caz că vrei să vizitezi împrejurimile.  

În luna februarie, Veneţia te invită să petreci luna îndrăgostiţilor la Carnavalul din Piazza San Marco, fiind prima „festă” de după sărbători.  

Pentru un weekend în perioada 5 – 8 februarie, poţi alege să plăteşti între 215 euro şi 455 euro, la hoteluri de patru stele, respectiv Hotel Laguna Palace din oraşul Mestre, sau Hotel Carlton din cadrul The Grand Canal, din Veneţia, în perioada 12- 15 februarie.  
  
De asemenea, tot în Mestre, la Hotel Plaza, pentru aceeaşi perioadă, vei plăti 296 euro sau 350 euro la  Hotel Hilton Molino Stucky din Veneţia, pentru primul weekend din luna. Tarifele includ biletul de avion şi mic dejun.  
În caz că vrei să vizitezi excentricul Dubai şi să vezi cele mai înalte clădiri din lume, şi hotelurile de aici au pregătit câteva oferte. Mai scumpe, ce-i drept, în comparaţie cu celelalte destinaţii numite mai sus, dar şi servicii de cinci stele. 
Aşadar, un sejur de şase zile, în perioada 9 -15 februarie, la Hotel Metropolitan Palace Deira costă 659 de euro, cu bilet de avion şi transfer intern (plajă-hotel-aeroport) incluse.  
  
De asemenea, poţi opta pentru excursiile opţionale la cele mai importante obiective turistice, un tur de oraş sau safari, în caz că nu şi tu ţi-ai redus bugetul pentru cumpărături în acest an, Dubaiul fiind totodată o veritabilă metropolă pentru shopping cu cele mai mari malluri şi centre comerciale.  
Sau poţi alege să redescoperi locuri fascinante aici, în România.  
La aprovimativ patru ore de Bucureşti, între Braşov şi Târgu Mureş se află Micloşoara, una dintre cele mai vechi aşezări documentare din regiune.  Satul pare desprins din basme, iar casele de oaspeţi de aici datează din secoul al 18-lea, însă au fost restaurate, păstrând atât farmecul original medieval cât şi stilul clasic- modern. Locul a fost descoperit şi de Richard Ralph, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. 
Pentru un sejur de cinci nopţi aici, la un hotel de patru stele, vei plăti aproximativ 245 euro de persoană, cu 49 euro pe noapte sau poţi opta pentru un pachet all inclusive de trei nopţi la 270 euro.  

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!