Află de ce ai nevoie de îmbrăţişări în fiecare zi

De Sandra S. pe

A fost dovedit ştiinţific că îmbrăţişările şi râsul sunt foarte eficiente pentru vindecarea mai multor afecţiuni, fizice şi emoţionale. Vezi de ce ai nevoie de îmbrăţişări în fiecare zi!
Atunci când îmbrăţişezi un om, în corp creşte imediat nivelul de oxitocină, supranumit şi hormonul fericirii. Aşadar, de câte ori te simţi singură, supărată, anxioasă sau foarte nervoasă, îmbrăţişează o persoană dragă şi te vei simţi mai bine numaidecât. De asemenea, şi stima de sine creşte în timpul unei îmbrăţişări, spun specialiştii, pentru că de când te-ai născut, cei dragi ţi-au arătat că te apreciază îmbrăţişându-te, iar amintirile au rămas adânc înrădăcinate, la nivel somatic.
În timpul unei îmbrăţişări ţi se relaxează muşchii şi scapi de tensiunea acumulată în corp. O îmbrăţişare oferită cu căldură poate ajuta un om să se vindece şi de anumite afecţiuni – precum boli, răceli, depresii. Îmbrăţişările sunt adesea trecute cu vederea, pentru că nu este cunoscut efectul real, însă o îmbrăţişare sinceră este benefică pentru oricine.
Potrivit unui terapeut renumit din Virginia, Statele Unite, „un om are nevoie de patru îmbrăţişări pe zi ca să supravieţuiască, de opt ca să se menţină şi de 12 ca să poată creşte”.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro