A folosit 500 de farfurii din polistiren pentru a crea o rochie de mireasă. Rezultatul final este spectaculos

De Amelia Matei pe
La prima vedere, pare o rochie de mireasă albă clasică, însă la o analiză mai atentă, vei realiza că rochia a fost confecționată din castroane, farfurii și cești din polistiren, prinse între ele cu lipici. Creația inedită îi aparține unei tinere de doar 18 ani, pe nume Alyssa Hertz.

Rochia inedită face parte dintr-un proiect de studiu al lui Hertz, bazat pe crearea unor obiecte vestimentare din materiale neconvenționale.  Tânăra, proaspăt absolventă a colegiului Copley din Ohio, vrea să studieze din toamnă designul vestimentar la Universitatea de Stat Kent.

„Când am început prima dată să lipesc farfuriile și castroanele între ele, nu credeam că va ieși ceva”, povestește tânăra.

Alyssa Hertz a petrecut două săptămâni decupând obiectele folosite și topind polistirenul pentru a obține rezultatul dorit, apoi încă o săptămână pentru retușuri. În total, rochia a fost gata după trei săptămâni.

„Partea cea mai satisfăcătoare este când vezi grămada de piese care s-au legat atât de frumos împreună”, spune Alyssa Hertz.

Dar polistirenul nu este singurul material neconvențional pe care adolescenta îl folosește în creațiile sale. Ea a realizat, de asemenea, o rochie din hârtie de ziar și bijuterii din șuruburi și buloane.

Newsworthy

A post shared by Alyssa sandra hertZ (@a_zdesigns) on

•necklace created with nuts, washers, and lots of wire• thanks to my lovely model @annie.miller for helping me out again

A post shared by Alyssa sandra hertZ (@a_zdesigns) on

Dacă Alyssa Hertz poate confecționa o asemenea operă de artă din tacâmuri de unică folosință, ne imaginăm deja ce ar putea crea din țesături adevărate.

Citește și – Cum își stimula Salvador Dali creativitatea

Citește și – Ce rochii de mireasă se poartă în 2017

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro