8 videoclipuri controversate din toate timpurile

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pe o piaţă muzicală competitivă, când talentele apar peste noapte în topurile internaţionale, artiştii ar face orice ca să capteze atenţia publicului.
Iar videoclipurile cât mai şocante cu putinţă sunt de obicei cel mai bun mod de a stârni instant controverse.

Iată care sunt cele mai îndrăzneţe clipuri, vechi şi noi, care au şocat publicul.

1. S&M – Rhianna

Inspirat din tehnicile sado-masochiste, „S&M” (abrevierea cuvâtntului „sadomasochism”) a fost deja interzis în 11 tari, la doar o zi după difuzare.

Clipul este vizibil cu tentă erotică, în care cântăreaţa poartă ţinute roşii din piele şi latex, decojeşte sugestiv o banană şi simulează actul sexual cu o păpuşă gonflabilă.

Dar imaginaţia regizorilor nu s-a oprit aici, pentru că artista transmite şi mass-mediei un mesaj sinistru.

Jurnaliştii apar legaţi şi poartă căluş, în timp ce Rihanna îi ameninţă cu o cravaşă.

2. Closer – Nine Inch Nails

În afara versurilor extrem de vulgare („I wanna fuck you like an animal”), rockerii de la Nine Inch Nails au creat un clip care să redea cât mai bine mesajul melodiei „Closer” care a fost, de altfel, un hit al anului 1994.

Cu scene în care profaneză religia, scene de sex animalic, capete de porci şi acte de cruzime sau elemente de sadomasochism, videoclipul a întrecut orice imaginaţie la vremea respectivă. În clip apare o femeie nud cu un crucifix, o maimuţă legată de o cruce şi un cap de porc tocat într-o maşină.

Clipul a fost considerat o operă de artă de către Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMa).

3. Fuckin’ Perfect – Pink

Cunoscută drept o artistă controversată, Pink nu s-a rezumat doar la un titlu injurios pentru noul său hit, dar a realizat şi un clip pe măsură.

Imaginile şocante, în care o tânără care îşi taie mâna cu lama în baie, a determinat presa să scrie că artista încurajează sinuciderea şi automutilarea. Fata din clip îşi crestează pe mâna stângă cuvântul „perfect”.

4. Smack My Bitch Up – The Prodigy

Probabil cea mai cunoscută trupă britanică de muzică electronică din anii ’90, The Prodigy a reuşit să intre repede în atenţia publicului MTV, datorită versurilor vulgare, clipurilor brutale şi scenelor de vandalism descrise, elemente prezente aproape în toate materialele video ale trupei.

Hitul „Smack My Bitch Up”, lansat în 1997, a născut însă cele mai multe constroverse, trupa fiind acuzată că încurajează violenţa asupra femeilor.

Filmul descrie o noapte petrecută în oraş, în care personajul conduce după ce consumă alcool şi cocaină, sunt descrise scene de violenţă, vandalism, nuditate şi sex.

Vezi ce alte clipuri muzicale au şocat publicul de-a lungul timpului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2