7 obiceiuri care te vor ajuta să ai o dimineață frumoasă și o zi de succes

De Unica.ro, pe

Pentru a avea o zi frumoasă și împlinită, dimineața este un moment esențial. „Dimineața este un moment critic care poate seta tonul pentru întreaga zi” și este foarte importantă pentru sănătatea ta, spune Namni Goel, profesor în cadrul Școlii de Medicină, a Universității din Pennsylvania. Din acest motiv, dacă obiceiurile tale de dimineață sunt unele sănătoase, energizante și de succes, această energie pozitivă se va transfera la activitățile de pe întreg parcursul zilei. Așa că vom enumera, în continuare, câteva obiceiuri de succes pentru programul tău de dimineață.

  1. Planifică-ți activitățile zilei

Această planificare ar trebui să înceapă cu seara dinainte, odată cu pregătirea ingredientelor pentru micul dejun din a doua zi, sau a ținutei. În acest fel, dimineața vei elimina o mare parte din stresul generat de aceste activități de pregătire și nu vei mai fi în întârziere. Scăpând de aceste griji, vei putea ca dimineața să ți-o rezervi pentru a face un mic plan pentru activitățile din ziua care începe și care să te ajute să le realizezi cu succes.

  1. Alege să practici activități de relaxare

Începe orice dimineață cu puțină relaxare care te va energiza și te va ajuta să scapi de griji. Unele persoane aleg câteva momente de meditație dimineața, ca urmare a efectelor benefice pe care le-au remarcat în timp, studiile arătând că și coloratul sau completarea unui jurnal au fix același efect. Alte persoane aleg sa verifice, în fiecare dimineață, horoscopul zilei, iar altele să înceapă ziua cu o rugăciune, sau cu câteva momente petrecute în natură.

  1. Nu rata un mic dejun sănătos

Organismul tău funcționează cu energie, iar cea mai bună metodă de a-ți începe ziua este cu o masă. De asemenea, metabolismul nostru funcționează mai bine devreme dimineața, transformând caloriile pe care le mănânci în energie. Cu cat mesele tale au loc mai târziu în cursul zilei, cu atât creșterea în greutate este mai mare. Meniul trebuie să fie unul atent ales și trebuie să includă proteine și carbohidrați sănătoși.

  1. Începe-ți ziua cu cele mai potrivite băuturi

Cea mai recomandată băutură este apa, pe care poți să o bei simplă, cu gheață, cu lămâie sau cu castravete. Pe timpul nopții ne deshidratăm, iar un pahar sau două de apă la prima oră dimineața ne poate ajuta în acest sens, dar este esențială și pentru buna funcționare a proceselor digestive care se bazează pe apă. Sunt recomandate, de asemenea, și băuturile calde cum ar fi cafeaua (deși aceasta deshidratează) sau ceaiul.   

  1. Include puțină mișcare în programul tău de dimineață

Activitatea fizică eliberează endorfine, substanțe chimice produse în creier, care ajută la reducerea durerii, a disconfortului, a stresului, îmbunătățind, în același timp, starea generală. Endorfinele sunt considerate analgezicele organismului, iar dacă vrei să te bucuri de beneficiile lor, tot ce trebuie să faci este să-ți începi dimineața cu puțin sport, care te va ajuta să te înviorezi, indiferent că este vorba de gimnastică, mers pe jos sau cu bicicleta la serviciu.

  1. Socializează

Dacă alegi să te înconjori încă de dimineață cu persoane pe care le iubești sau care îți plac, starea ta de bine și nivelul de energie nu vor avea decât de profitat de pe urma acestei decizii. Fie că este vorba despre membrii familiei împreună cu care poți servi micul dejun, fie că este vorba despre persoana iubită sau un prieten, alege să te încarci de energie pozitivă încă de la primele ore ale zilei.

  1. Bucură-te de soare și de lumina naturală

Atunci când ieșim la soare la primele ore ale zilei, în mod indirect pornim ceasul intern al organismului. Există chiar o disciplină științifică (se numește cronobiologie) care a demonstrat că lumina este cea care determină corpul să nu mai producă melatonină, hormon responsabil cu inducerea stării de somn. Procesul este valabil și invers, adică dacă nu ne expunem la suficientă lumină naturală, putem avea probleme grave de sănătate.             

Toate aceste obiceiuri te vor ajuta să ai nu numai o dimineață frumoasă, ci și o zi plină de succes. Având încă de dimineață o bună stare emoțională, fără accidente de tipul întârzierilor sau a problemelor de trafic care te pot dezechilibra foarte ușor, vei reuși să te concentrezi mult mai bine asupra proiectelor zilei.   

Sursa foto: Unsplash

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!