5 sfaturi pentru poze mai bune pe Instagram

De Unica.ro pe

Există peste 150 de milioane de utilizatori activi zilnic pe Instagram, așa că este ușor de înțeles de ce nu este tocmai ușor ca fotografiile tale să facă senzație printre milioane de alte poze. Aceasta nu înseamnă însă că nu poți ieși în evidență, mai ales dacă știi câteva trucuri care să îți facă toate fotografiile să arate grozav.

În primul rând, trebuie să știi că în spatele imaginilor reușite ale influencerilor de pe Instagram nu stă doar o simplă apăsare a butonului camerei. Mulți dintre ei petrec ore în șir pentru a obține imaginea perfectă, caută cele mai bune unghiuri, se trezesc din timp pentru a evita aglomerația din zonele turistice sau au răbdare să facă zeci ori sute de poze până când o găsesc pe cea ideală. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta sa faci fotografii mai bune:

Camera foto face diferența

Nu există filtru care să poată repara o fotografie pixelată sau neclară. Oricât de bine te-ai pricepe să faci poze, nu îți va folosi foarte mult dacă nu ai o cameră foto de calitate, care să te ajută să surprinzi momentele. De aceea, trebuie să te asiguri că telefonul tău face fotografii colorate, clare, pe care să le poți edita apoi astfel încât să arate perfect. Acest telefon Huawei P20 are o camera foto extrem de performantă, de 24 megapixeli, care te va ajuta să faci poze clare și detaliate. Iar dacă folosești și funcția Master AI vei observa că, practic, telefonul face toate ajustările pentru tine, astfel încât orice amator poate face fotografii ca un profesionist.

Editează-ți fotografiile

Filtrele de pe Instagram sunt suficiente pentru cei care nu au în plan să își crească numărul de urmăritori și nu țin neapărat să posteze fotografii apreciate de mii de oameni. Însă pentru cei care încearcă să își creeze notorietate, editarea fotografiilor este obligatorie. Există numeroase programe, precum VSCO sau Snapseed, care te pot ajuta să editezi simplu și rapid imaginile, ajustând saturația, contrastul sau umbrele. Aceste aplicații sunt utile pentru că ele contribuie și la menținerea unor elemente unitare ale profilului tău. De exemplu, unii influenceri folosesc întotdeauna același tip de editare sau filtru, astfel încât toate fotografiile lor au câteva elemente comune, legate de culoare sau căldura imaginii. Acest lucru te poate ajuta să îți personalizezi profilul și mai mult și să conferi unicitate fotografiilor pe care le postezi.

Folosește-te de lumina naturală

Niciun efect sau filtru nu poate compensa lipsa luminii naturale, care îți face fotografiile să arate mult mai bine. Ai grijă ca atunci când fotografiezi ceva să te asiguri că lumina soarelui nu intră în obiectiv, întrucât imaginile vor avea un aspect „ars”. Experimentează pe cont propriu până când găsești unghiul perfect care transformă o fotografie banală într-una spectaculoasă.

Caută momentul perfect pentru o fotografie

Știi imaginile superbe cu plaje pustii din Asia sau din Caraibe? Multe dintre zonele deja cunoscute se umplu de turiști la orele amiezii, iar fotografia perfectă la care sperai este stricată de sutele de oameni care se înghesuie să fotografieze același lucru ca tine. De aceea, dacă vrei să surprinzi o anumită imagine, este bine să îți alegi cu grijă momentul. Vrei să fotografiezi Turnul Eiffel fără ca pe fundal să se vadă zeci de turiști? Atunci încearcă să ajungi în zonă la orele dimineții, cât mai devreme. Ți-ai dori o imagine de pus în ramă cu o plajă populară? Așteaptă până pe seară, când turiștii pleacă, sau mergi dis-de-dimineață, pentru a o găsi cât mai puțin aglomerată.

Nu îți edita selfie-urile până la refuz

O greșeală pe care mulți o fac este să își editeze selfie-urile și să adauge filtre până când devin complet de nerecunoscut în imagini. Un filtru care să îți corecteze micile imperfecțiuni și să îți ascundă defectele este în regulă, însă atunci când exagerezi cu funcția blur, chipul tău va deveni uniform și lipsit de naturalețe. Chiar și pe Instagram, imaginile care au o doză de autenticitate sunt mult mai apreciate decât cele editate până la refuz, în care nu știi dacă ai recunoaște persoana din imagine în viața de zi cu zi.

(P) Material realizat in colaborare cu Arsis

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:Guitar photographer

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO