5 momente importante din viață pe care ar trebui să le sărbătorim așa cum trebuie

De Unica.ro pe

Atunci când ne gândim la momentele din viață care cer să fie sărbătorite așa cum se cuvinte ne vin în minte logodne, nunți ori botezuri. Există însă multe alte reușite care ar trebui celebrate cu la fel de multă bucurie și entuziasm. Dacă muncim zilnic pentru a ne atinge obiectivele și știm cât efort am depus și câte sacrificii am făcut pentru asta, atunci de ce nu ne-am rupe câteva ore pentru a ne bucura din plin de orice succes?

Studiile ne arată că celebrarea unei reușite ne poate ajuta să ne simțim mai motivați și să ne mobilizăm mai ușor data viitoare când avem de atins un țel. De aceea, iată câteva dintre momentele pe care ar trebui să le sărbătorești cu prima ocazie:

Când te muți singură

După ani în care ai locuit cu părinții și cu colegii de facultate sau cu prietenii, vine momentul să te muți singură, iar odată cu asta se înmulțesc și responsabilitățile. Totuși, să locuiești singură pentru prima dată poate fi un moment entuziasmant, pe care merită să îl sărbătorești cu grupul de prieteni și cu o sticlă de șampanie.

Când atingi un țel în sport

Fie că ai trecut linia de sosire la un maraton, fie ai reușit să scapi de câteva kilograme în plus, fiecare țel pe care îl atingi în ceea ce privește sportul și mișcarea trebuie celebrat. Tot efortul pe care îl depui pentru a-ți atinge aceste obiective nu poate fi subestimat, mai ales dacă înainte aveai un stil sedentar și nu îți imaginai vreodată că vei reuși să ajungi atât de departe.

Când obții o promovare importantă

Momentul în care obții promovarea pentru care ai muncit luni sau chiar ani în șir este unul memorabil, pe care ți-l vei aminti la fel de clar ca prima zi în care te-ai angajat. Cel mai bun mod de a sărbători este să îți iei câteva zile libere, în care să te relaxezi, să te deconectezi și să îți dai timp pentru a savura din plin victoria.

Pe lângă o vacanță binemeritată, s-ar putea să vrei să marchezi această ocazie specială și printr-un lucru care să îți amintească mereu de cât de mult ai muncit pentru a ajunge aici. Un inel sau un pandantiv care să marcheze acest moment important în carieră te vor face să te simți puternică și stăpână pe orice situație. Dacă te uiți peste modelele de bijuterii de aur vei vedea că îți poți personaliza bijuteria dorită, astfel încât să îți amintească întotdeauna de acest moment special.

Când faci ceva pentru prima dată

Poate ți-ai dorit mereu să sari cu parașuta ori cu parapanta, să înveți să înoți ori să pleci într-o vacanță pe cont propriu, dar nu ai avut niciodată curajul să o faci. Toate lucrurile pe care dorești să le experimentezi, dar te sperie, trebuie sărbătorite atunci când, în sfârșit, îți iei inima în dinți. În plus, acest lucru te va ajuta să îți faci curaj și pentru alte aspecte ale vieții tale, fie că ai de gând de ceva vreme să ceri o mărire de salariu, fie să îți spui cu adevărat părerea pe marginea unui subiect anume.

Când ai un grup strâns de oameni apropiați

Prietenii și familia sunt cei care te ajută să treci mai ușor peste momentele dificile din viață, să nu te dai bătută și să privești viitorul într-o notă optimistă. Puține sunt însă clipele în care își dai seama cât de norocoasă ești să ai alături un grup de oameni care te iubesc și te sprijină în mod necondiționat. Chiar dacă ieși adeseori cu prietenii și sărbătorești cu ei alte momente importante din viața fiecăruia, este o idee bună și să îți rupi din când în când timp pentru a celebra simpla prietenie.

Indiferent de momentul pe care consideri că ar trebui să îl sărbătorești, important este să nu mai amâni. Atunci când îți rupi puțin timp pentru a te bucura de reușite, vei descoperi că te simți mai motivată pe termen lung, dar și mai încrezătoare în tine însăți.

(P) Material realizat in colaborare cu Teilor.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Stock Rocket

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro