18 plante de apartament care purifică aerul, după datele NASA

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 29 martie 2022, 11:49
Plantele de apartament fac minuni pentru casă: purifică aerul și dau o pată de culoare locuinței tale. Iar NASA a identificat plantele de interior care filtrează cel mai bine aerul.

Nu toate plantele de apartament sunt la fel de bune, când vine vorba de purificarea aerului, potrivit inhabitat.com, iar cercetătorii NASA au vrut să vadă care sunt cele mai bune pentru sănătatea ta. Oamenii petrec tot mai puțin timp în aer liber, astfel că este foarte important ca aerul din locul în care stai în timpul zilei să fie de calitate. În 1989, NASA a efectuat un studiu pentru a găsi plante de apartament care filtrează toxinele și poluarea din aer.

Cât de poluat este aerul pe care îl respiri

Cercetătorii de la NASA au analizat compoziția aerului și au găsit numeroase substanțe nocive. Tricloretilena provine din vopsea, cerneală sau adezivi, iar din pungile de plastic, hârtiile cerate, șervețelele de față, hârtia igienică sau materialele sintetice ajung în aer vapori de formaldehidă. Benzenul, xilenul și amoniacul sunt alte substanțe toxice care se găsesc în aer.

Citește și: Semne că inhalezi aer cu mucegai

Cum te afectează substanțele toxice

Aceste substanțe toxice care se găsesc în aer pot provoca simptome neplăcute, dacă sunt inhalate în cantități mari. Tricloretilena, de exemplu, poate duce la amețeli, dureri de cap, greață și vomă, iar dacă nu se iau măsuri, poate apărea și coma. Formaldehida cauzează iritații ale nasului, gurii și gâtului, iar în cazuri severe duce la inflamarea laringelui și a plămânilor. Simptomele asociate cu expunerea pe termen scurt la benzen sunt durerile de cap, confuzia, ochii iritați și chiar palpitațiile. Semne asemănătoare dau și xilenul și amoniacul.

Plante care îți purifică aerul

1. Curmalul pitic.

2. Feriga de cameră.

3. Feriga-spada australiană.

4. Planta-păianjen.

5. Aglaonema.

6. Palmierul Bambus.

7. Smochinul plângător.

8. Iedera dracului.

9. Floarea flamingo.

10. Liriope muscari.

11. Palmierul doamnei.

12. Gerbera.

13. Trunchiul fericirii.

14. Iedera englezeasca.

15. Limba soacrei.

16. Dracaena Reflexa.

17. Spathyphyllum.

18. Crizantema.

Dacă îți plac plantele de apartament, învață cum se îngrijeste o Primula. E plină de culoare și te binedispune!

Iubitorii plantelor de apartament trebuie să știe totul despre begonia. Vezi cum să te bucuri de florile ei din abundență

Vezi și cum să crești calathea la tine în casă pentru a avea o floare superbă

Citește și sfaturi despre cum să îngrijești plantele iarna

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!