10 filme contra depresiei de început de an

De Nicoleta Galeteanu pe

Din nou sărbătorile au trecut prea repede, iar la birou învăţăm să ne reluăm rutina. Cum motive să zburdăm de bucurie nu prea sunt ne-am gândit să trecem în revistă câteva filme…
…  care să ne repună pe linia de plutire şi să ne convingă, încă o dată, că ar fi bine să ne bucurăm şi de toate aceste mici suferinţe.

Şi ca să treci mai uşor de această stare care îţi pune nervii la încercare, am pregătit, pentru fiecare, în funcţie de preferinţe, un film numai bun de înlocuit un antidepresiv.

1. A Beautiful Mind

De multe ori, doar cunoaşterea unei poveşti mai triste decât a noastră ne poate ajuta să realizăm că nu suntem totuşi cele mai mari victime ale sorţii. A Beautiful Mind este o astfel de poveste, despre drama intensă a unui geniu adevărat ce suferă schizofrenie. Un film genial despre puterea şi iubirea de viaţă, autocontrol şi dorinţa imensă de a trăi, cu Russell Crowe în rolul principal.

2. The Fountain/ Fântâna

O odisee impresionant regizată, filmul este extrem de profund şi emoţionant.
Dorinţa arzătoare de a-şi salva soţia care se luptă cu canecerul, îl trimite pe Tomas Creos în căutarea Copacului Vieţii.

Filmul funcţionează precum o oglindă a conştiinţei şi arată cât de importantă este pacea sufletească.
 

3. Închisoarea îngerilor

O capodoperă a cinematografiei, filmul îţi propune o temă de reflecţie complexă şi delicată care te va marca incontestabil.

Închisoarea îngerilor este o reală experienţă prin forţa emoţională a personajelor sale, interpretate extraordinar de Tim Robbins şi Morgan Freeman.

Vezi şi alte recomandări pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3