29 de tentative de fraudă și 4.700 de absențe la a doua sesiune de bacalaureat

Proba obligatorie de la a doua sesiune de bacalaureat a venit la pachet cu 29 de tentative de fraudă și peste 4.700 de absențe din totalul de 25.556 de elevi înscriși, conform datelor de la Ministerul Educației.

„Astăzi, 17 august, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat – proba E).c), sesiunea august – septembrie 2021”, arată Ministerul Educației. „Au participat 20.806 candidaţi din totalul celor 25.556 de candidaţi înscrişi. 4.721 de candidaţi au absentat, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă”.

Proba scrisă este cea care urmează, fiind o probă la alegere a profilului și specializării. Aceasta va avea loc miercuri. Joi urmează proba la Limba și literatura maternă. Procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale, în conformitate cu metodologia specifică, se vor desfășura în unitățile de învățământ liceal între 23 și 31 august.

Citește și: Ce frumoasă este fiica lui Eminem! Cu ce se ocupă Hailie

Citește și: Cine a fost primul iubit al Andreei Esca

Citește și: Mădălina Ghenea, fotografiată la plajă alături de fiica ei, Charlotte. Cum se menține modelul în formă

Citește și: Selma Blair, mărturii cutremurătoare despre viața cu scleroză multiplă

Primele rezultate vor fi afișate pe 31 august, până în ora 12:00. Numele și prenumele vor fi anonimizate, în conformitate cu prevederile existente în prezent (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR). În aceeași zi vor putea fi depuse și contestațiile.

„Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic”, mai arată Ministerul Educației. „În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”.

Rezultatele finale vor apărea pe 3 septembrie.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!