(P) Cafeaua perfectă a dimineților de vară

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 22 iulie 2020, 19:03

Legenda spune că minunata licoare numită cafea a fost descoperită, din întâmplare, de un pastor etiopian pe nume Kaldi, în jurul anului 500 d.H. El a observat că, după ce mâncau fructele unui anume arbust, caprele lui deveneau atât de energice, încât nici nu mai puteau să doarmă noaptea.

Kaldi i-a povestit întâmplarea starețului mănăstirii locale care a decis că aceste ”fructe de pădure” sunt lucru necurat și a pus să fie arse. Și așa a început povestea cafelei.

Aroma cafelei 100% Arabica

Diminețile au altă aromă cu o ceașcă de cafea alături. Cafeaua perfectă are gusturi și arome diferite, în funcție de personalitatea celui sau a celei care o consumă. Momentele de consum și modurile de preparare sunt personalizate, în funcție de fiecare băutor. Fie că este cu lapte, preparată la ibric sau la filtru, consumată rece sau caldă, cafeaua este plăcerea dimineților noaste. Și, poate unul dintre cele mai cunoscute sortimente de cafea este ARABICAAstăzi, peste 2/3 din producția mondială de cafea este Arabica, cei mai mari producători fiind Brazilia și Columbia. Este mai scumpă și mai fină decât cafeaua Robusta. Gustul fin, aciditatea specifică și aromele de la ciocolatii la fructat florale sunt cele care ne energizează încă de la primele ore ale zilei. Cafeaua Fortuna Rendez-vous respectă întocmai rețeta cafelei perfecte. Pentru fiecare bob de cafea care ajunge în pachetele Cafea Fortuna grija pentru preparare și selecție este unică: boabele sunt selecționate atent și prăjite exact cât trebuie.

Fiecare dintre noi își pregătește cu mare drag licoarea magică cu care înfruntă o nouă zi, iar vara este momentul potrivit pentru rețetele inedite de cafea rece. Iată o rețetă Cold Brew care îți poate face ziua mai bună.

cafea Fortuna cold brew

În cazul Cold Brew, extracţia se realizează diferit: cafeaua măcinată intră în contact direct cu apa rece, gradul de măcinare este diferit şi contactul dintre apă şi cafea durează mult mai mult ca la alte metode de preparare. Rezultă o cafea dulce, fină şi mai puţin amară.

Aveti nevoie de:

  1. Cafetieră French Press
  2. Cafea proaspăt prăjită 
  3. Apă
  4. Filtru de hârtie pentru cafea

Punem aproximativ 21 de linguriţe cu vârf in cafetiera. Apoi punem 330ml de apă în cafetieră, amestecăm cu o linguriţă, acoperim cafetiera şi o lăsăm la temperatura camerei pentru 16 ore.  Apoi, cafeaua rezultată filtreaz-o încă o dată printr-un filtru pentru cafea din hârtie, unul clasic. Toarnă cafeaua într-un recipient şi pune-o la frigider.  Acesta este un concentrat Cold Brew. Prin urmare, cel mai bine este să-l diluezi în proporţie de 1 la 1 cu apă rece şi gheaţă, lapte, într-o reţetă de cocktail, sau în orice combinaţie ţi-ai putea imagina. ENJOY!

Se spune ca boabele de cafea au cel puțin 800 de arome care pot fi detectate de simțurile noastre, așa că o cafea perfectă îți va da posibilitatea să simți aceste diferențe.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!