Mesajul președintelui Volodimir Zelenski după atacul armatei ruse asupra centralei nucleare de la Zaporojie

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 04 martie 2022, 14:23

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a vorbit vineri despre bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie, unde a izbucnit un incendiu.

Volodimir Zelenski a spus că atacul armatei ruse asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa ar fi putut avea efectul a şase catastrofe de tip Cernobîl”.

Luptăm împotriva unui inamic puternic care ne depăşeşte ca număr. Ne întrece prin tehnologia pe care o deţine, însă este la o mie de ani lumină distanţă de oamenii normali cu demnitate. Oamenii Ucrainei! Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei – istoria Ucrainei, istoria Europei.

Trupele ruse au atacat staţia nucleară Zaporojie. Cum este posibil acest lucru? Nu ne-am luptat împreună împotriva consecinţelor catastrofei de la Cernobîl în 1986?, a spus Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei susține că Rusia ştia ce face atunci când a îndreptat obuzele direct către staţie şi l-a numit un act de ”teroare la un nivel nemaiauzit”, potrivit news.ro.

Acesta s-a adresat și poporului rus și i-a îndemnat să ”iasă în stradă şi să spună guvernului lor că vor să trăiască”.

Radiaţiile nu ştiu unde este Rusia. Radiaţiile nu ştiu care sunt graniţele ţării tale, le-a mai transmis Zelenski rușilor. Acesta a solicitat și o zonă de interdicție aeriană asupra Ucrainei și sacțiunui împotriva unui ”stat terorist nuclear”.

Rusia a pus însă atacul pe seama unor sabotori ucraineni şi acuză Kievul de provocare.

Citește și: Fiica lui Mircea Geoană s-a logodit. „Am spus da bărbatului visurilor mele”

Macron, după o conversație de aproape două ore cu Putin: „Ce e mai rău abia acum urmează”

Un om de afaceri a promis recompensa de 1 milion de dolari militarilor care îl arestează pe Vladimir Putin

Ar trebui sau nu să avem bani cash în casă, în această perioadă? Sfaturi de la un consultant financiar

Centrala nucleară de la Zaporojie, atacată în noaptea de joi spre vineri

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, în urma bombardamentelor.

Armata rusă trage din toate părțile asupra centralei nucleare Zaporijjea, cea mai mare centrală nucleară din Europa. Incendiul a izbucnit deja. Dacă va exploda, va fi de 10 ori mai mare decât Cernobîl! Rușii trebuie să înceteze IMEDIAT focul, să permită accesul pompierilor, să stabilească o zonă de securitate! – a fost mesajul Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

Serviciul de stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență a anunțat că incendiul s-a produs într-o clădire de antrenament, în afara complexului reactorului principal, iar trei dintre unitățile de alimentare ale centralei au fost oprite. Nu s-au înregistrat victime.

Nivelul de radiații de la centrală este în limite normale, a raportat Serviciul de stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență.

Propaganda rusă a avertizat în trecut că va acoperi lumea cu cenuşă nucleară. Asta nu mai este doar o avertizare, este rear, ar fi afirmat și Zelenski azi-noapte.

Inspectoratul de Stat pentru Reglementări Nucleare din Ucraina a anunțat că centrala nucleară de la Zaporojie a fost ”capturată de forţele militare ale Federaţiei Ruse”.

”Personalul operaţional controlează starea unitatilor de putere şi asigură funcţionarea acestora conform reglementărilor tehnologice de funcţionare în condiţii de siguranţă, a mai transmis acesta.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!