De ce a vândut Sergiu, tăticul călăreț din Iași, casa primită de la Cătălin Moroșanu

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 14 aprilie 2021, 12:50

În urmă cu un an, Sergiu Ciobotariu, un bărbat din Iași, în vârstă de 23 de ani, a devenit viral în online după ce a mers călare 40 de kilometri pentru a-i duce de mâncare soției care era la maternitate și abia născuse. Bărbatul a recurs atunci la acest gest pentru că nu și-a permis să ia alt mijloc de transport.

Povestea l-a emoționat pe Cătălin Moroșanu care a reușit să strângă suma de 42.600 de euro pentru a-i cumpăra lui Sergiu și familiei lui o casă.

De curând, s-a aflat că Sergiu și-a vândut casa primită de la Moroșanu și și-a cumpărat o altă locuință. Bărbatul a făcut pentru bzi.ro câteva dezvăluiri legate de noul loc de muncă, de problemele cu legea pe care le are, dar și despre relația sa cu Cătălin Moroșanu.

„Eu sunt la muncă acum, lucrez la Cotnari, la vie. Am vândut casa pe care am primit-o inițial, pentru că nu mă mai puteam descurca acolo. Am dat-o cu aceeași sumă cu care am luat-o, 37.000 de euro. Cu banii, mi-am luat o altă casă, pe Cicoarei, și mi-am ajutat și frații cu restul de bani.

Pe casa aceasta am dat peste 20.000 de euro, am acte pe teren, pe tot. Eu nu mă puteam descurca acolo unde eram inițial… Soția și copiii sunt bine. Băiețelul a făcut deja un an. Soția e acasă, stă cu copiii. Cu Cătălin (n.r. Moroșanu) am vorbit doar atunci când am vândut casa. El mi-a spus că dacă nu mă pot descurca acolo, să mă mut”, a mărturisit Sergiu, adăugând că nu l-a obligat nimeni să vândă casa primită de la sportiv.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

Bărbatul a mai spus că și-a cumpărat și o mașină, dar neavând permis, a fost prins și sancționat de Poliție.

„Inițial, îmi luasem un Golf 4 și nu aveam permis. M-a prins Poliția și mi-a făcut dosar, de asta am și plecat de acolo. Am vrut să mă înscriu la școala de șoferi, numai că m-au prins la volan cu o zi înainte de a mă înscrie. Acum, nu mai am voie timp de 5 ani să mă înscriu la școala de șoferi. Am și dat mașina, ca să nu mai fiu tentat să urc iarăși la volan”, a mai spus Sergiu Ciobotariu.

Cătălin Moroșanu și echipa cu ajutorul căreia care a reușit să-i ofere bărbatului casa, s-au declarat dezamăgiți de gestul acestuia.

„Am primit foarte multe mesaje pe pagină legate de situația lui Sergiu, călărețul pe care Cătălin l-a ajutat să își clădească un viitor. Așa cum știți, de aproape 4 luni, Cătălin este plecat la Survivor și nu are acces la telefon sau internet, astfel că nu știe despre situația apărută în tot acest timp. Noi, echipa lui, vom încerca să explicăm pe cât se poate situația.

În urmă cu fix un an, prin eforturile voastre și ale lui Cătălin, am reușit să îi mutăm în casă nouă pe Sergiu și familia lui. O casă mobilată complet, care avea acces la toate utilitățile, la care se adaugă haine primite de la oameni cu suflet din întreaga țară. Imediat după, casa a fost pusă pe numele lui Sergiu cu mențiunea că nu poate fi vândută în următorii cinci ani. De asemenea, în contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei, bani care să-l ajute să înceapă o viață nouă. În special să creeze un viitor pentru cei 3 copii mici.

Citeşte şi: Raluca Pastramă și Pepe, din nou împreună după divorț. Ce eveniment special i-a reunit

Citeşte şi: Familia lui Nelu Ploieșteanu susține că solistul a fost neglijat de personalul medical

Citeşte şi: Olga Popa a avut COVID-19 în luna a opta de sarcină

Citeşte şi: Prințul Andrew, dezvăluiri despre starea reginei Elisabeta a II-a după moartea prințului Philip

Deși era lockdown, Cătălin a făcut toate eforturile necesare pentru ca familia Ciobotariu să beneficieze de condițiile unei vieți normale. Timp de aproape două luni s-a implicat total în acest caz pentru ca toate lucrurile să fie puse la punct. Ulterior, a căutat să îi ofere un loc de muncă decent lui Sergiu, deși era complicat deoarece acesta nu avea școală” se arată în mesajul postat pe pagina persoanlă de Facebook a lui Moroșanu.

În continuarea mesajului, echipa lui Moroșanu susține că nu regretă ceea ce a făcut pentru Sergiu, iar când sportivul se va întoarce din Republica Dominicană, unde este de câteva luni pentru a participa la show-ul “Survivor”, faptele bune vor curge În continuare și vor avea loc campanii de conștientizare și de educare a tinerilor din medii defavorizate:

„Pentru că a cerut un răgaz pentru a-și aranja noua casă, în toamnă au apărut primele probleme când Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Cătălin discutase pentru locul de muncă. Asta după ce confirmase, iar ulterior și-a închis telefonul. Au urmat tot felul de scuze și explicații, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Cătălin că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de ghetourile unde trăise până atunci. Evident, a fost refuzat.

Ulterior, Cătălin a avut o perioadă aglomerată din punct de vedere personal, iar pe 1 ianuarie a plecat în Republica Dominicană pentru Survivor, acolo unde se află și în acest moment. Nu a știut și nici nu știe despre situația din prezent, așa cum nu știm nici noi exact ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, însă suntem la fel de șocați și dezamăgiți de faptul că Sergiu a ales să trateze așa o faptă bună. Suntem dezamăgiți deoarece pune în pericol viitorul a 3 copii. 3 suflete care puteau să beneficieze de o viață normală și educație pentru a nu trece prin aceleași greutăți ca părinții lor.

Dacă este o greșeală că ne-am implicat cu toții pentru a oferi o șansă la o viață mai bună? Cu siguranță, nu. Suntem cu sufletul împăcat în fața lui Dumnezeu că am vrut să facem un bine. Totodată, este o învățătură de minte. Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza ‘dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața.’

În momentul în care se întoarce Cătălin, vom începe campanii de conștientizare, educare și specializare pentru tineri proveniți din medii defavorizate pentru ca aceștia să se integreze în societate. Vă mulțumim tuturor!”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!