Aperitiv: Chiftele în formã de pãianjen

De Lumea Femeilor pe

Pentru ca masa ta sa fie cu adevărat fenomenală.
Arată bine şi sunt mai mult decât gustoase.

• 600 g carne tocată
• 1 ceapă • 1 foaie de dafin
• 1 ou • 1 chiflă (miez)
• 2 linguri pătrunjel tocat
• 1 lingură muştar
• sare, piper măcinat
• ulei pentru prăjit
Decor: fâşii de ardei gras roşu şi verde
• maioneză • capere
1. Chifla se înmoaie în apă caldă. Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei împreună cu foaia de dafin, până când ceapa se înmoaie, dar fără să se înnegrească. Se scoate foaia de dafin şi se amestecă ceapa cu miezul de chiflă, apoi cu oul, carnea, muştar, pătrunjel, sare şi piper, se frământă bine şi se dă forma de chiftele.
2. Se prăjesc cca 10 minute în uleiul încins, până când capătă o culoare aurie.
3. Se pun chiftelele pe farfurie, se fac ochi din maioneză, peste care se pune câte o caperă; se face gura dintr-o bucăţică de ardei şi picioarele din fâşiile de ardei gras, alternând ardeiul roşu cu cel verde.

O tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, a murit de meningită

O tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, a murit de meningită